De mooiste roadtrip foto’s maak je zó!

Je gaat op campervakantie en neemt mee? Je camera! De beleving van jouw roadtrip wil je natuurlijk delen met vrienden en familie. Maar hoe kun je de sfeer van jouw vakantie vastleggen in te gekke roadtrip foto's? Wij geven je de tips!

TIP 1: wat wil je overbrengen?

Denk eerst na over wat je wil overbrengen op je roadtrip foto’s. Voor de een is een roadtrip avontuur en voor de ander is het vrijheid, natuur en ontspanning. Waar staat het voor jou voor? Als je dat weet, kan je nadenken over hoe je dat het beste kan vastleggen.

Tip 2: onbekenden

Selfies maken is leuk, maar je hoeft niet op elke foto te staan. Door ook de omgeving te fotograferen, kun je de sfeer van jouw vakantie goed vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan shots van mensen die in jouw vakantiebestemming wonen en werken. Natuurlijk moet je niet zomaar van iedereen foto’s schieten en alles online plaatsen, maar ga daar op een respectvolle manier mee om. Zo schets je een volledig beeld met je roadtrip foto’s.

Roadtrip foto's

TIP 3: fotografeer momenten

Niet elk moment van de vakantie roept een bijzonder gevoel op. Maar als zich dan een bijzonder moment voordoet, leg dit vast. Vergeet dus niet de momenten te fotograferen waar je met je dikke sokken in de natuur ’s avonds nog een kopje thee hebt gedronken. Een foto van een kopje thee? Ja! Een kopje thee in de natuur drinken doe je niet elke dag. Je zit ook niet elke dag met je vrienden rond het kampvuur. Dat maakt het moment dus bijzonder. Maak daar foto’s van!

 

TIP 4: de camper

Bij een roadtrip met de camper mogen de kiekjes van de camper natuurlijk niet ontbreken. Maak dus ook shots van het toffe voertuig waarmee je op pad bent. Voor de afwisseling kun je de camper ook gebruiken op de achtergrond van andere foto’s.

roadtrip foto's

TIP 5: onderweg

Tijdens een roadtrip kom je verschillende soorten wegen en uitzichten tegen. Ook dit is een mooi moment om de sfeer op een roadtrip foto vast te leggen. Leun daarom naar achteren tot het dashboard van de camper zichtbaar wordt op het scherm van je camera. Zo fotografeer je eens vanuit een ander standpunt. Je ziet niet alleen de weg, maar ook de binnenkant van de camper komt in beeld.

roadtrip foto's

TIP 6: de regel van derden

Met de camper kom je op plekken die niet makkelijk te bereiken zijn. Je ziet vaak grote bossen, bergen en waterplaatsen. Er zijn een aantal trucjes om daar gave foto’s van te maken, maar kijk eerst goed naar het landschap. Wat spreekt je aan en welk stukje vind je het mooist? Op deze manier kijk je beter naar de details en kan je het landschap opdelen in elementen die je aanspreken. Als je weet welk deel je gaat vastleggen, verdeel je denkbeeldig het beeldscherm zowel horizontaal als verticaal in 9 gelijke vakken. Het belangrijkste van de foto positioneer je dan in het gebied waar de lijnen elkaar kruisen. Dit wordt de ‘regel van derden’ genoemd.

roadtrip foto's

Zelf op pad voor roadtrip

Ook een roadtrip maken met een camper of caravan? Je vindt ons aanbod van allerlei soorten kampeervoertuigen hier. Je huurt deze gewoon bij de eigenaar.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>