“Bijzonder om in zo’n mooie camper te mogen rijden”

Naar Normandië (Noord-Frankrijk) om de landingsstranden van de Tweede Wereld Oorlog te bezoeken? Dat was voor Joost een reden voor een roadtrip! Samen met een vriend ging hij voor het eerst op pad met een hele gave camper, een Volkswagen uit 1970.

De vrijheid van een camper

Joost en Frank gingen een week met Barts camper naar Noord-Frankrijk. De vrienden wilden de D-Daystranden van de Tweede Wereld Oorlog zien, maar of ze daar zouden komen wisten ze niet. Dat vond Joost juist het fijne van een campervakantie. “We zagen wel waar we uitkwamen. We hadden geen route uitgestippeld, maar gewoon een kaart meegenomen. Als we moe waren, keken we gewoon welke campings in de buurt waren en reden erheen”, zegt Joost.

camper naar Noord-Frankrijk

Vertrouwen

Je zou denken dat een eerste campervakantie je ietwat zenuwachtig maakt, maar dat waren de mannen absoluut niet. “Ik had er juist zin in en ook vertrouwen in. De communicatie met de verhuurder ging goed. We konden het camperbusje ophalen bij een vakantiepark en onze eigen auto daar achterlaten”, vertelt Joost. De mannen kozen voor een Volkswagen-camper uit 1970. Joost noemt het “een geniaal ding die nog perfect rijdt”. De camper is niet groot, maar dat hoefde ook niet: koken waren ze toch niet van plan, lekker makkelijk!

camper naar Noord-Frankrijk

Met camper naar Noord-Frankrijk

Ontspannen en vol vertrouwen gingen de mannen op pad richting Normandië. Na hun eerste stop in Zeeland reden ze door naar de kustplaats van België, Westende. Daar zijn ze door de stad gelopen en hebben een drankje gedronken in een hele gezellige strandtent waar een Q-music feestavond werd gehouden. De gezellige avond sloten ze natuurlijk af met een flinke portie Vlaamse friet!

camper naar Noord-Frankrijk

Ze wisten Normandië te bereiken! Dus konden de vrienden de D-Day-stranden aanschouwen, waar je overblijfselen van de Tweede Wereld Oorlog vindt. De meest zuidelijke plaats die ze hebben gezien was Bayeux, in dit stadje gingen ze naar het ‘Memorial Museum of the Battle of Normandy’. Een indrukwekkend oorlogsmuseum volgens de jongens. Ook bekeken Joost en Frank een aantal monumenten. “Het was precies wat we verwacht hadden. Goed om er een keer geweest te zijn. Ik snap de geschiedenis er nu een stuk beter van. Er zijn nog een aantal dingen te zien die je doen denken aan het moment, zoals de militaire begraafplaatsen”, vertelt Joost over hun reis.

camper naar Noord-Frankrijk

Op de terugweg reden ze via Antwerpen. Daar hebben ze de camper bij de stadscamping achtergelaten. “De stadscamping van Antwerpen is ideaal! De camping staat zo dichtbij het centrum dat we er wandelend heen zijn gegaan voor een hapje en drankje”, vertelt Joost. Ook bezochten ze de MAS toren, waarvan je een prachtig uitzicht over Antwerpen hebt.

camper naar Noord-Frankrijk

Mooie herinneringen

Op de vraag wat hem van de vakantie is bijgebleven, antwoord Joost “De camper zelf en de reis op zich. Het was bijzonder om in zo’n mooie camper te mogen rijden en de vrijheid die we daarmee hadden. Je kan gaan en staan waar je wil. Je zit niet vast aan een plan. Geen tent opzetten, maar je parkeert, klapt je bed uit en je kan slapen”.

Handige Tips van Joost

Enthousiast geworden en wil jij ook op camperavontuur? Bekijk dan hier ons camperaanbod. Natuurlijk geeft Joost je dan nog wat handige tips mee:

  • Vermijd de snelweg en neem de provinciale wegen. Je komt dan de leukste dorpjes tegen. Let op dat het wel langer duurt om je te verplaatsen.
  • Zoek voor etenstijd een campingplaats. Na etenstijd zitten de meeste campings vol.
  • Het boekje ‘Charme campings’ van de ANWB is erg handig. Hier staan echte charme campings in die midden in de natuur liggen, weinig toerisme trekken en waar je veel vrijheid en privacy hebt. Ook staan er campings in die op een bijzondere locatie liggen, zoals bij een kasteel. Je komt soms aan op een vrij veld waar je mag staan waar je wil. Joost vertelt dat de beheerder van de camper niet eens aanwezig was en er een briefje hing “Ik ben er niet, zoek maak een plekje uit”. Ja, zo simpel kan het zijn!

camper naar Noord-Frankrijk

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>