Slecht weer? Tips voor een vermakelijke kampeerreis!

'Als het weer maar mee zit', dat is vaak een van de zorgen voordat je een reis maakt met de camper of caravan. Met deze tips maak jij óók van kamperen met slecht weer een succes!

Natuurlijk houd je de weersvoorspellingen in de gaten voor je aan je reis begint. Toch valt je vakantie soms in het water, want zelfs Piet Paulusma zit er wel eens naast. Mochten de zonnestralen je dus in de steek laten, ontdek dan hier onze tips voor vermakelijke kampeeractiviteiten bij slecht weer.

Tip 1: Goede voorbereiding is het halve werk!

Houd je niet van verrassingen? Stippel dan een route uit inclusief een back-up plan. Als het weer op bestemming tegenvalt, ga je over op plan B en rijd je gewoon door naar een zonnige bestemming. Dat is immers een van de vele voordelen van een camperreis!

kampeeractiviteiten bij slecht weer

Tip 2: Zorg voor een iPad en muziek

Heb je besloten om door te rijden? “Nee he!”, hoor je dan weer vanaf de achterbank, maar geen stress! Wat thuis kan, kan op de achterbank ook. Eén van de leukste kampeeractiviteiten bij slecht weer zijn spelletjes en films. Download van tevoren een aantal leuke films, series of e-books. Ook zijn er vele spelletjes die je kan installeren of mee kunt nemen. Zo houd je kinderen wel even zoet onderweg. Met muziek kun je de sfeer in de camper ook verbeteren. Zet je favoriete zomernummers op en kom alvast in de stemming terwijl je de zon achterna rijdt.

kampeeractiviteiten bij slecht weer

Tip 3: Neem je rust onderweg

Bij slecht weer kun je ook gewoon lekker blijven waar bent. Regen is geen ramp. Geniet van een ontspannen luierdagje in de camper (of caravan). Grijp de kans om eindelijk eens dat ene boek uit te lezen, waar je nog niet aan toe gekomen bent. Maak de camper knus met kaarsjes en sluit de dag af met een relaxavond – lekkere hapjes en drankjes uiteraard inbegrepen.

Tip 4: Ga erop uit

Er zijn genoeg uitstapjes die bij slecht weer vermakelijk zijn. Informeer van tevoren over de (overdekte) bezienswaardigheden op plaats van bestemming en ga erop uit. Maak kennis met nationale lekkernijen in de lokale lunchrooms en restaurantjes. Verken een overdekt winkelcentrum of verwen je zelf met een dagje wellness: (Finse) sauna’s, massage, een overdekt zwembad… Krijg je er al zin in?

En… ga de natuur in! Regen, wolken en/of onweer kunnen zorgen voor unieke ervaringen. Bewonder de meest indrukwekkende beelden vanuit de camper of verken de omgeving gewoon buiten.

Look at the bright sight: poncho, regenlaarzen aan en gaan!

Tip 5: Ik ga op vakantie en neem mee…

Koffer ingepakt en klaar om te gaan? Controleer nog even of je kofferinhoud regenproof is met behulp van de onderstaande checklist:
– Regenkleding en een warme trui
– iPad
– Muziek
– Leesvoer
– Sfeerverlichting
– Fotocamera (voor de meest bijzondere kiekjes)
Een waterdichte parasol ter bescherming tegen de zon en wie weet een keer tegen de regen. Multifunctioneel!

Dus vergeet je zorgen: alle regen die nu valt, valt in ieder geval niet morgen!

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>