“Het is nog knusser dan anders op wintersport met de camper”

Fleur Besters trok er met haar gezin op uit om te winterkamperen met een gehuurde camper, in de sneeuw. Hoe dat hen beviel? "We zijn verslaafd", laat ze weten na hun wintersportvakantie.

Eerste keer  kamperen in de sneeuw

Het is voor de kinderen hun eerste ervaring met winterkamperen met de camper, en dat bevalt uitstekend. “Het is best spannend om eraan te beginnen, omdat je niet weet wat je moet verwachten”, aldus Fleur, die normaal liever in natuurgebieden kampeert zonder voorzieningen, dan op drukke campings.

Toch bevielen die campings hen uitstekend en ook het winterkamperen was nog gezelliger dan gedacht. “Het is veel leuker dan een hotel. Je kunt lekker koffie maken, lekker je biertje pakken, je hebt een tafeltje om spelletjes te doen. Je hebt écht je huisje bij je. Dat is iets waar je van tevoren niet echt een voorstelling van kunt maken.”

Winterkamperen met de camper

Ook de camper beviel het gezin hartstikke goed. “In het begin moet je een beetje wennen aan de camper. Daarom is het goed om je van te voren helder uit te laten leggen hoe alles werkt”, aldus Fleur die blij was met de ontmoeting met de eigenaar voorafgaand aan hun wintersportavontuur. “Ook moet je je erop instellen dat er af en toe iets mis kan gaan. Zo was bij ons op Oudjaarsnacht ineens het gas op, dan is het leuk dat je op een camping staat. Er kwam zo iemand mee om ons te helpen.”

winterkamperen met de camper

Ideaal zo’n wintercamping

Hoewel Fleur geen fan is van grote campings, was ze dus dolblij dat ze buren om zich heen had. Ook had de camping speciale drooghokken waar ze hun skispullen konden uithangen zodat ze daarna droog in de garage onderin de camper konden. “Het is een beetje waar je je op instelt tijdens zo’n vakantie”, verklaart Fleur. “Je bent de hele dag aan het skieën, dan ga je terug naar de camping en doe je niet zo veel meer. Zorg dus voor een lekker joggingpak of thermokleding, dat is ook lekker handig voor tijdens het afwassen”, is haar tip in de kou. “Je went snel aan de kou. Het is vrieskou, dat is anders dan in Nederland. Bovendien lag er geen sneeuw op de camping.”

In dat geval adviseert Fleur ook om lekkere sloffen mee te nemen en bijvoorbeeld schapenvachtjes voor in de camper. Ook werden haar Crocks (sandalen) eerst verafschuwd maar vervolgens geadoreerd door het hele gezin. “Ideaal als je de camping over moet.” De camper was bovendien goed warm te krijgen. “Als je doorhebt hoe je moet stoken, op gas want dat is veel goedkoper, dan is de camper zo warm.”

winterkamperen met de camper

Terugblik op winterkamperen met de camper

“Het was zo knus en je bent zoveel buiten, daarom gaan mensen ook op wintersport. Door te winterkamperen met de camper, blijf je ook lekker buiten, wel met een warm huisje bij de hand. De kinderen zeiden ook ‘je bent lekker de hele dag in de natuur’.” Het managen van de ‘zooi’ in de camper bleek de grootste uitdaging voor het gezin. “Maar het was veel comfortabeler dan zo’n klein appartement en de bedden lagen heel goed. Ik zou het zo nog een keer doen! De gezelligheid op de camping in de winter, met die frisse lucht en die kou, dat is me het meest bijgebleven. Het is nog knusser dan anders op wintersport gaan, het krijgt zo een extra dimensie.”

Tip1 : “De camper bij je thuis laten afzetten is het geld waard, dan hoef je ook niet twee keer in en uit te pakken, maar kun je dat thuis al doen.”

Tip 2: “Je kunt ook echt een roadtrip maken langs een paar skigebieden en kijken of je zo dicht mogelijk bij de piste kunt staan.”

Tip 3: “Niet alle campers en caravans zijn geschikt voor winterkamperen. Let daarop bij het huren van een camper.”

Wij hebben alvast een selectie gemaakt met geschikte wintercampers. Klik daarvoor op de button hieronder.

winterkamperen

Anderen bekeken ook

  1. Edward Op den Brouw says:

    Dank je voor het leuke bericht dat je schreef. We gaan zelf volgende week voor een aantal weken met een huurcamper naar de WK Alpineskien in Sankt Moritz. We huren de camper van een jong gezin die er zelf wel tot 6x per jaar mee op uit trekken. De camper is zogenaamd wintervast wat ook eigenlijk wel moet daar je anders s´nachts te veel warmte verliest met de erg lage temperaturen. Ik ben ooit met een zomercamper naar de Olympische spelen in Turijn geweest wat ook een onvergetelijke ervaring was, maar moesten toen de hele nacht wel een ventilator kacheltje extra bij laten draaien waardoor we ook oordopjes in bed nodig hadden. Verder ging het wel goed maar het kon binnen ´s morgens wel koud zijn.
    We hopen dat de camper het zelf goed doet motorisch gezien en zien er naar uit om wat meer deel uit te maken van de natuur zoals jezelf al zegt want dat schiet er tegenwoordig steeds meer bij in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>