Ontdek Genua: een Italiaanse havenstad

Een campertrip naar Genua? Waarom niet! Een prachtige havenstad die net iets anders is dan andere badplaatsen in Italië. Ben je in de buurt, breng dan vooral een bezoekje aan deze highlights in Genua.

De grootste havenstad van Italië

Aan de kust van Ligurië ligt Genua (in Italiaans Genova), de grootste havenstad van Italië. Vanuit Amsterdam rijd je, via Duitsland en Zwitserland, binnen 12 uur en 10 minuten al de havenstad in. Neem de tijd om de stad te verkennen tijdens je campertrip naar Genua. Op het eerste gezicht kan het lijken alsof er niet veel te doen is, maar er zijn genoeg verborgen pareltjes te ontdekken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de bekende bezienswaardigheden van de stad te bezoeken of je wandelt op gevoel straten in om vervolgens het leven van de lokale bevolking te proeven!

campertrip naar Genua

Sfeer

De stad ligt aan de kust, maar ziet er niet uit zoals vele andere badplaatsen die je wellicht kent in Italië. Aan de kust kom je bijvoorbeeld vrachtschepen, veerboten, cruises en vissersbootjes tegen. De heuvels zijn gevuld met gebouwen in pasteltinten die het gebied mooi sieren. In het oude deel van de stad zijn een hoop sfeervolle plekjes te vinden.

campertrip naar Genua

Boccadasse

Boccadasse was ooit een klein vissersdorpje in Genua. Inmiddels is het een leuke kleine wijk geworden. Als je de drukte even wil ontlopen, moet je hier zijn! Wandel lekker rond en ontdek hoe leuk het is om je met de lokale bevolking te mengen. Eerdere bezoekers omschrijven de wijk als ‘super romantisch’. Boccadasse grenst aan een aantal kiezelstranden waar mensen zonnen en pootjebaden. Langs de stranden vind je vele visrestaurants waar heerlijk verse gerechten worden geserveerd.

Via di Prè

Ben je benieuwd waar de lokale bevolking haar inkopen doet? Bezoek dan de winkelstraat Via di Prè. Hier kom je een mix van lokale winkels tegen. Van bloemisten, souvenirzaken tot slagerijen en bakkerijen. De winkelstraat kan op sommige plekken wat grimmig zijn, maar wordt dan na een aantal meters weer levendig en gezellig. Juist dit contrast is zo gaaf! Laat je dus niet afschrikken, maar ontdek de traditionele winkels.

Campertrip naar Genua: camperplaats

Straat: Via Funtanin 1, Genua.

Al zin gekregen in een campertrip naar Genua? Laat het ons weten in de reacties onderin of bekijk ons camperaanbod!

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>