Wandelinspiratie: drie originele wandelingen

Houd jij er van om je campertrip te combineren met mooie wandelingen? We hebben drie bijzondere wandelingen voor je op een rij gezet.

Heb jij behoefte aan wandelinspiratie voor jouw volgende vakantie? In deze blog worden drie bijzondere wandelingen beschreven waarmee je bij jouw volgende camperreis een ander pad in kan slaan.

1.  Blotevoetenpad

Je wandelschoenen kun je dit keer in de camper laten liggen, want dit wandelavontuur ga je aan op blote voeten. De paden zijn namelijk speciaal aangelegd voor – de naam zegt het al – een wandeling op je blote voeten. Dat zorgt voor een aparte sensatie, want je voetzool is verrijkt met meer dan 200.000 zenuwuiteinden. Deze worden gedurende zo’n wandeling optimaal geprikkeld, door de enorme variatie aan ondergronden zoals mos, kiezelsteentjes, zand, modder en houtsnippers.

Behalve de sensationele afwisseling van structuren, is blootsvoets wandelen ook nog eens erg gezond. Zo wordt je bloedsomloop bijvoorbeeld beter gestimuleerd. Blootsvoets wandelen wordt steeds populairder. Het aantal blotevoetenpaden neemt overigens toe in Nederland, maar ook in de rest van Europa.

Voorbeelden van blotevoetenpaden

— Op je blote voeten door Nederland —
Verwen je voeten bijvoorbeeld op het het blôde fuottenpaad in Opende, Groningen.

— Op je blote voeten door Zwitserland —
Ga de blote voeten-ervaring aan rondom Celerina. De Zwitserse Barfußtrails nemen je daar mee in de mooie natuur van het Stazerwald.

— Op je blote voeten door Frankrijk — 
Beleef de Franse natuur ook eens op een andere manier. Rondom Lac Blanc vind je een blotevoetenpad, of zoals de Fransen zelf zeggen: le Sentier pieds nus. 

wandelinspiratie

2. Ravotten in de Ardennen

Het recreatiebos “Parc Chlorophylle” in de Belgische Ardennen geeft je de kans om de wereld van het bos te ontdekken op een speciale wijze. Het is namelijk ontworpen in samenwerking met artiesten en architecten zoals Jean-Claude Servais en Jean-Marie Winants, waardoor dit stukje natuur is verrijkt met artistieke creaties, houten animaties en een loopbrug tot in de toppen van de bomen. Kortom: een avontuurlijk natuurpark en wandelinspiratie voor het hele gezin. Ook buiten het park is ruimte voor wandelavontuur, onder begeleiding van de boswachter.

wandelinspiratie

3.  Pluk je eigen maaltijd

Houd je van wandelen én sta je open voor nieuwe smaaksensaties? Dan heb je een goede reden om je camperreis te combineren met een wandeling door Frankrijk. In Frankrijk worden diverse wandeltochten georganiseerd die wandelen combineren met het eten uit de natuur. Onder begeleiding van een gids leer je over de eetbare planten in de omgeving en krijg je de kans om je eigen maaltijd bij elkaar te plukken. Na afloop verwerk je je ingrediënten – eventueel met wat hulp – in een lekkere maaltijd voor jezelf.

Zo’n smakelijke wandeling in Nederland maak je bijvoorbeeld in Groningen.

 

Heb je leuke toevoegingen voor wandelinspiratie op vakantie? Laat een reactie achter met jouw wandeltips. We zijn benieuwd!

Bekijk ons camperaanbod om jouw ideale verblijf tijdens je wandeltrip te vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>