Camperroute uitgestippeld: Deense eilanden

Ontdek Rømø, Funen en Møn met de camper: adembenemende bruggen, gekleurde Deense huisjes, XL ijsjes en unieke natuur.

Denemarken is een land met meer dan 400 prachtige eilanden en wordt door veel reizigers bezocht om te eilandhoppen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een camperroute, maar wij hebben een gevarieerde trip voor je uitgestippeld waarbij je drie van de mooie Deense eilanden met de camper kunt verkennen. Het leuke is namelijk dat ze goed bereikbaar zijn. Waarom met een ferry of vliegtuig als het ook per camper kan?!

Deense eilanden met de camper

Eiland 1: Rømø

Het eerste eiland van deze camperreis is Rømø. Rømø is door een 9 kilometer lange dijk verbonden met het vasteland van Denemarken en zo gemakkelijk te bereiken met een camper. Het eiland is zo’n 18 kilometer lang en bijna 6 kilometer breed, het is daarmee het grootste Waddeneiland van Denemarken.

Deense eilanden met de camper

Het grootste strand van Europa

Rømø staat bekend om het enorme strand, van zo’n 1 tot 3 kilometer breed. Daardoor is dit het grootste strand van heel Europa; een paradijs voor strandliefhebbers. Wat het strand van Rømø extra bijzonder maakt, is dat niet alleen jijzelf maar ook de camper toegang heeft tot het strand. Je kan (en mag) hier met de camper het strand op rijden. Laat het king of the road gevoel maar komen.

— Overnachten —
Stellplatz Oasen-Rømø

Ribe

Onderweg naar een van de volgende Deense eilanden met de camper (Funen) kom je langs Ribe, de oudste stad van heel Scandinavië. Houd jij ook zo van pittoreske plaatsjes? Dan is dit stadje het stoppen waard. In de binnenstad vind je meer dan honderd monumentale panden, leuke gezellige straatjes en smalle steegjes, inclusief een winkelstraat die over de rivier de Ribe loopt.

Deense eilanden met de camper

 

Eiland 2: Funen

De natuur van het Deense eilandenrijk is gevarieerd. Zoals Rømø bekend staat om het brede strand, staat Funen bekend als ‘het tuineiland’; Funen is verrijkt met onder andere glooiende heuvels, frambozenstruiken en appelbomen. Naast de mooie natuur, kom je op Funen ook dichterbij de cultuur. Een mooie combinatie als je de Deense eilanden met de camper wil verkennen.

Deense eilanden met de camper

Kastelen

Kasteel Egeskov is één van de vele mooie kastelen op Funen. Dit kasteel wordt gezien als de best bewaarde waterburcht van Europa uit de Renaissance. Met de prachtige omliggende tuinen past het kasteel goed in het ’tuinplaatje’ van Funen.

Deense eilanden met de camper

Odense

Odense is de grootste stad op Funen. Je vindt hier veel musea en bezienswaardigheden, zoals de Domkerk en het Christian Andersum museum. Christian Andersum is geboren in Odense en de schrijver van beroemde sprookjes, zoals De Kleine Zeemeermin en De Prinses Op de Erwt. Zeker als je met kinderen op vakantie op Funen bent, is dit museum een bezoekje waard.

IJs

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan Denemarken, maar ijssalons zijn er in Denemarken in overvloed. Een typisch Deens ijsje heeft enorme bollen en bijzondere toppings. Heb jij al eens een bolletje lokaalbier met guf (een bekende topping in Denemarken) geprobeerd? Tip: Paradis is een ijsketen met ijssalons door heel Denemarken. Op Funen vind je er twee in Odense. Zeker de moeite waard tijdens je reis over de Deense eilanden met de camper.

Deense eilanden met de camper

 

— Overnachten —
Middelfart Lystbådehavne

Eiland 3: Møn

Met een camper bereik je Møn gemakkelijk via de Storebælt Brug en achtereenvolgens de Koningin Alexandrinebrug, twee adembenemende bruggen.

Deense eilanden met de camper

Møn biedt een mooie natuurervaring: de krijtrotsen. De beroemde krijtrotsen van Møn stijgen tot wel 100 meter boven de mooie helderblauwe Oostzee uit. Waag je aan een kayak, bewonder de rotsen per mountainbike, neem een duik in de zee of maak een wandeling om de krijtrotsen te bezichtigen.

Je kan je reis langs de Deense eilanden met de camper afsluiten met een stukje geschiedenis in het Geocenter Møns Klint. De geschiedenis van de krijtrotsen zelf, maar ook dino’s en fossielen komen hier aan bod; leuk voor jong en oud.

Deense eilanden met de camper

— Overnachten —
Camping Mons Klint

Reistijden

Amsterdam – Rømø: 7,5 uur (700 km)
Rømø – Funen: 2 uur (155 km)
Funen – Møn: 2,5 uur (175 km)
Møn – Amsterdam: 8,5 uur (720 km)

Belangrijk: om op een van de goedgekeurde Deense campings te kunnen overnachten, moet je in het bezit zijn van een geldige campingpas: Camping Key Europe. Je kunt ‘m vaak kopen op campings zelf, maar ook bij plaatselijke toeristenbureaus of de Deense Campingunie.

Zelf geen camper of caravan? Bekijk ons volledige aanbod door op de button hieronder te klikken

 

Bekijk onze campers en caravans

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>