Outdoor spel voor kampeerders: Geocaching

Het spel waarmee je op zoek gaat naar verborgen schatten!

Op zoek gaan naar verborgen schatten, heb jij dat wel eens gedaan? Met het spel Geocaching krijg je coördinaten door op je telefoon die je leiden naar een waterdichte kist of fles. De kist is vaak goed verstopt en kan je naar mooie bosgebieden of plekken leiden waar je normaal nooit zou komen. Kortom: een leuk spel voor kampeerders die de omgeving op een totaal andere manier willen ontdekken.

spel voor kampeerders

Geocaching voor beginners

Het enige dat je voor Geocaching nodig hebt, is een mobiele telefoon met GPS en een account op www.geocaching.com. Hier worden de aanwijzingen voor de zoektocht op gepubliceerd. Als je de coördinaten goed volgt, vind je de kist! Die mag je vervolgens openen en je naam in het logboek schrijven om te markeren dat jij er bent geweest. Soms vind je ook leuke hebbedingetjes in de kist, zoals een knuffel, kaart of sleutelhanger. Je mag iets uit de kist halen als je er ook iets van gelijke waarde in terugzet.

Waarom Geocaching leuk is?

Geocaching is een outdoor spel dat zowel volwassenen als kinderen kunnen spelen en je de natuur in dwingt. Je komt op plekken die je waarschijnlijk nooit ontdekt zou hebben. In Nederland zijn er al 35.000 geocaches beschikbaar. Zo kan je de omgeving dus op een speelse manier verkennen. Het toffe van Geocaching is dat je zelf ook een kist kan maken en verbergen, zodat anderen ernaar gaan zoeken. Wie kan jouw verborgen schat terugvinden? Misschien leuk om je vrienden en familie hiervoor uit te dagen!

Wie heeft dit spel weleens gespeeld? Vertel ons in de reacties onderin wat je toen gevonden hebt! 

  1. Alie van Soest says:

    Leuk stukje over geocaching. Nog een aanvulling: in caches kun je ook zogenaamde coins of TB’s tegenkomen, dit zijn geen ruildingetjes. Coins en TB’s zijn van geocachers die ze op reis gestuurd hebben en andere geocachers helpen ze verder op hun reis van cache naar cache. Als je er 1 meeneemt uit een cache moet je dit ook loggen (retrieved) op geocaching . com en als je hem dan in de volgende cache weer achterlaat ook (dropped). Als je niet zeker weet of je ze ook weer kunt droppen, laat ze dan gewoon in de cache zitten dan helpt een andere cacher ze wel verder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>