Ossen, fjorden en watervallen: 5 spectaculaire hikes in Noorwegen

Als je naar Noorwegen gaat is het lastig kiezen waarheen, want het land heeft zoveel spectaculaire landschappen! Wandelen in dit land is echt een feestje en er zijn mogelijkheden genoeg. Om het wat makkelijker te maken zetten we 5 avontuurlijke hikes in Noorwegen op een rijtje.

1. De tong van de trol

De Trolltunga trotseren is zeker een uitdaging, maar de beloning is dan ook schitterend!. De tong steekt zo’n 700 meter uit boven het meer Ringedalsvatnet, waardoor je uitkijkt over het hele dal. De wandeling kost heen en terug ongeveer 10 tot 12 uur en als je ’s ochtends vroeg vertrekt, is het misschien nog wel rustig op de tong. Niet alleen de Trolltunga is gaaf, de wandeling zelf is ook al de moeite waard door het mooie pad en fraaie uitzichten tussendoor. De tocht is mogelijk van midden juni tot september, de rest van het jaar ligt er veel sneeuw.

Hikes in Noorwegen

– Overnachten –

 Lofthus Camping: rustige camping met fruitbomen waarvan je mag eten.

2. Dovrefjell: oog in oog met de muskusos

Voor de dierenliefhebbers is dit wel een bijzondere wandeling. In dit ruige en wilde nationale park kun je namelijk als enige plek in Europa de muskusos tegenkomen. Oog in oog staan met dit beest is dus een erg bijzondere ervaring. Deze oeros dankt zijn naam aan de geur die hij verspreidt over zijn vacht en ook al wordt hij een os genoemd, hij is meer verwant aan de geiten en schapen dan aan de runderen. Je kan ook kiezen voor een tocht met meerdere overnachtingen in bemande en onbemande hutten. Let wel op als je muskusossen tegenkomt! Ze zien er wat log uit, maar zijn toch vrij snel en sterk. Het zijn rustige dieren, maar als ze zich bedreigd voelen (met name als ze kleintjes hebben) kunnen ze aanvallen. Houd dus voldoende afstand!

Hikes in Noorwegen

– Overnachten – 

Camping Magalaupe: biedt excursies aan en centraal gelegen voor wandelingen.

3. Galdhoppigen: de hoogste berg

De avonturiers die de echte hoogtepunten zoeken, kunnen hun hart ophalen bij de Galdhoppigen. Dit is de hoogste berg van Noorwegen en het is een uitdaging om te beklimmen. Door de hoogte heb je ook een mooi uitzicht. Bij helder weer kun je tot 100 kilometer uitkijken over besneeuwde bergtoppen. Je kan op verschillende hoogtes beginnen en op die manier bepalen hoe lang je de tocht wilt maken. De makkelijkste manier is om op 1800 meter vanaf de Juvasshytta te starten, onder leiding van een gids die je meeneemt over een gletsjervlakte naar de top. Door al het ijs kan het vrij koud zijn op de Galdhoppigen, dus zorg voor warme winterkleding.

Hikes in Noorwegen

– Overnachten –

Leirmoen camping: uitvalsbasis voor beklimming van deze berg.

4. Geirangerfjord: indrukwekkende watervallen

De mooie watervallen met een regenboog ervoor die je wel eens op foto’s tegenkomt, bestaan echt! In de Geirangerfjord stromen meerdere woeste watervallen die een mist van water opwerpen. Als de zon daarop staat, komen er kleurrijke regenbogen tevoorschijn. De omgeving (tot UNESCO erfgoed benoemd) kenmerkt zich door met sneeuw bedekte bergen en mooie groene bossen. Je kan er verschillende dagwandelingen maken, variërend van een tocht van 2 uur naar een uitkijkpunt tot hikes van een hele dag tot 1379 meter hoogte.

Hikes in Noorwegen

– Overnachten –

Camping Grande Hytteutleige: ideaal gelegen aan het water

5. Het meest noordelijke punt van Noorwegen: Knivskjellodden

Veel mensen denken dat de Noordkaap het meest noordelijke plekje is van Noorwegen, maar je kunt nog anderhalve kilometer verder naar het noorden. De landtong Knivskjelodden is namelijk het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Dit stukje is niet met de camper te bereiken, maar er loopt een mooie wandeling van 9 kilometer door een desolaat landschap. Dit plekje voelt echt als het einde van de wereld. Volg de steenmannetjes (stapels stenen) om bij het verste punt te komen, vanwaar je ook de Noordkaap kan zien. Bonus: de kans is groot dat je op deze route rendieren tegenkomt.

Hikes in Noorwegen

– Overnachten –

Nordkapp Camping: Nette en mooie camping in een mooie omgeving

Ken jij nog een toplocatie in Europa voor een spectaculaire wandeling? Laat het ons weten in de reacties onderin!

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>