Op ontdekkingstocht met de camper: de meren van Noord-Italië

4 november 2023 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Italië

Waarom niet op ontdekkingstocht met de camper naar de meren van Noord-Italië? Natuurlijk kennen we allemaal het prachtige Gardameer, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken! Bossen, kastelen en middeleeuwse dorpjes, je vindt het allemaal in de omgeving van de meren in het Noorden van Italië. Deze top 5 laghi bieden een leuk alternatief voor een vakantie aan het strand en zijn goed te bereiken met de camper.  

#1 Lago Maggiore

Het Lago Maggiore ligt tussen Italië en Zwitserland en is het op één na grootste meer van Il Bel Paese. Het is zeker de moeite waard om dit meer te bezoeken, alleen al om Stresa, een prachtig bergdorpje, of het indrukwekkende eilandje, L’Isola Bella met de camper te bezoeken. Ook leuk om te weten is dat vanaf de derde week van juli tot en met september Stresa in het teken staat van een muzikaal festival waar internationale artiesten optreden in nabijgelegen paleizen, villa’s en kerken.

Lago Maggiore Noord-Italië

#2 Iseomeer

Bij Italianen en vele andere toeristen is het Lago d'Iseo (Iseomeer) op het moment het populairst van allemaal. Het gigantische project van Christo en Jeanne Claude ‘The Floating Piers’, waar meer dan een miljoen mensen het drijvende tapijt bewandelden om tussen de twee eilanden heen en weer te lopen, zit daar voor iets mee tussen. Helaas is het kunstwerk niet meer te bezichtigen, Lago d’Iseo is op de kaart gezet en er zijn genoeg andere leuke plekjes om te bezoeken!

 

Iseomeer Noord-Italië

#3 Comomeer

Het meest geliefde meer onder de celebrities is Lago di Como (Comomeer). Als je een Nespresso wil drinken met George of een dansje doen met Madonna, ben je op de juiste plek! Het Comomeer heeft niet alleen fantastische uitzichten te bieden, bijvoorbeeld vanaf la Villa Balbianello, maar ook prachtige wandelroutes in de omgelegen bossen die je niet snel zal vergeten… What else? 

 

Comomeer Noord-Italië

#4 Gardameer

Het Gardameer, wie kent het niet? Nee, niet vanwege het populaire pretpark Gardaland! Er is een reden waarom dit meer elk jaar overspoeld wordt door toeristen vanuit Noord-Europa om hier hun vakantie door te brengen. Niet alleen heerlijk tot rust komen kan bij dit prachtige meer, er zijn ook genoeg activiteiten voor een actieve vakantie: windsurfen, zeilen, wandel- en klimtochten, noem het maar op! Zeker ook met kinderen is dit een heerlijke plek om de vakantie door te brengen! Dus pak je camper in met de nodige zwem en water spullen en ga op weg naar het Gardameer.

Gardameer Noord-Italië

#5 Ortameer

We bevinden ons in de Italiaanse regio Piëmonte, waar tussen dichte bossen van beuken-, kastanje- en dennenbomen opeens het Lago d’Orta (Ortameer) meer opdoemt. Als je even geen Nederlands wilt horen is dit de juiste plek, je zal hier voornamelijk Italianen vinden. Het meer heeft een magische en verfijnde sfeer, het wordt dan ook wel het ‘mystieke’ zusje van het Lago Maggiore meer genoemd. De ‘heilige berg’ met 20 kapellen gewijd aan het leven van Franciscus van Assisi en het eilandje San Giulio, mag je zeker niet missen!

Ortameer Noord-Italië

Duik diep in de Italiaanse cultuur en stippel een route uit langs de Bloemenrivièra, neem de boot naar Sardinië of laat de magie van de Dolomieten over je neer dalen. Klik hier voor alle campers te huur in Italië. .