Camperroute uitgestippeld: een wijnweekendje in Luxemburg

Speciaal voor de wijnliefhebbers hebben we een route uitgestippeld door de wijnregio van Luxemburg; perfect voor een weekendje weg. Wijnwandelingen, wijnfeesten, wijnproeverijen en pittoreske wijnstadjes: er gaat een wijnwereld voor je open in Luxemburg.

Als je aan wijn denkt, denk je natuurlijk meteen aan Luxemburg. Niet? Dan gaat daar vanaf nu verandering in komen. We hebben een camperroute uitgestippeld door de wijnregio van Luxemburg, perfect voor een heerlijk (letterlijk!) weekendje weg.

De wijnroute

De Moezel rivier vormt een natuurlijke grens tussen Luxemburg en Duitsland en slingert door een landschap vol glooiende wijngaarden. Langs de Moezel loopt een mooie wijnweg die je de mooiste panorama’s oplevert – ook in het najaar! De wijngaarden zijn dan prachtig geel-gekleurd, dat is dus een mooie periode om de weekendwijnroute af te leggen! Deze route door de Moezelvallei bezorgt je een tropisch (ja, écht) wijnweekend en leidt je langs een aantal van de vele wandelroutes, wijnfeesten, wijnstadjes en wijnkelders die je in het gebied vindt.

1. Tropische tuin

De wijnreis begint in Grevenmacher. Eenmaal aangekomen en de camper op de camping geparkeerd? Dan is het tijd om Grevenmacher te verkennen. In deze wijnstad tref je flink wat wijnranken en een een gezellige oude (autovrije) binnenstad met smalle straatjes en ruïnes van de middeleeuwse vestingen.

Grijp in Grevenmacher ook de kans om je even in tropische sferen te wanen; breng een bezoekje aan de vlindertuin. De vlindertuin ligt aan de oever van de Moezel, er heerst een temperatuur van zo’n 28 graden Celsius en hier kun je – je raadt het al – prachtige vlinders bewonderen. In deze tuin vol tropische bloemen vliegen zo’n vijftig verschillende soorten rond en zijn zelfs leguanen te spotten.

Camperroute door Luxemburg

2. Wijnfeesten

In Luxemburg vinden vanaf de lente tot de late herfst wijnfeesten plaats. Ben je toevallig van plan om Luxemburg in het tweede weekend van september te gaan verkennen? Dan hebben we een leuke tip: van 8 tot en met 10 september 2017 vindt er in Grevenmacher een wijnfestival plaats.

3. Wijnproeverij

Luxemburg is nog kleiner dan ons eigen kleine kikkerlandje en toch groeien er zo’n tien verschillende soorten druiven, waaronder de Riesling, Auxerrois en Pinot Gris. Genoeg te proeven dus!

In Remich kun je op een bijzondere manier kennismaken met de Luxemburgse wijnen. In Remich vind je namelijk Les Caves St Martin, een soort wijngrot! Deze wijnkelder is uitgehakt in plaatselijke rotsen. Als je door de ondergrondse gangen (van bijna een kilometer lang!) wandelt, krijg je een indruk van het wijnproductieproces. Je kunt hier een rondleiding krijgen en lokale wijnen proeven.

Honger gekregen? Bij Les Caves St Martin kun je ook een hapje eten, met uitzicht op de Moezel. Wil je een lokale lekkernij proberen? Waag je dan eens aan de Friture de la Moselle: gefrituurde zoetwatervisjes uit de Moezel (lekker met een glaasje Riesling wijn).

Camperroute door Luxemburg

4. Wijnwandeling

De volgende dag is het tijd om de benen te strekken. Er lopen vele wandelroutes door het wijnlandschap, waaronder de Crémant wandeling. Deze route langs de Luxemburgse wijnrankvelden verbindt drie pittoreske dorpjes (Wellenstein, Bech-Kleinmacher en Schwebsang). Onderweg maak je kennis met het dagelijkse werk in de wijngaarden en word je getrakteerd op een weids uitzicht op de Duitse Scheuerberg.

Camperroute door Luxemburg

Reistijden

Ter illustratie hebben we voor deze route Amsterdam als startpunt gekozen. Wil je een camper huren in Amsterdam om daar de route te starten? Klik dan hier.

Amsterdam – Grevenmacher: 4,5 uur (404 km)
Wellenstein – Amsterdam: 4,75 uur (440 km)

Je kunt overnachten in Grevenmacher, op Camping de la Route du Vin. Deze camping ligt direct aan de oever van de Moezel, op een half uurtje rijden naar de wijnproeverij in Remich en een half uurtje rijden naar Wellenstein (het startpunt van de wijnwandeling).

Bob jij of Bob ik?

Nu nog vervoer! Bekijk alle campers via de knop hieronder.

 

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>