De verpletterende omgeving van de Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon is een imposante kloof in Zuidoost-Frankrijk, uitgesleten door de Verdon rivier en omgeven door lavendelvelden, liefelijke dorpjes en het knalblauwe Sainte-Croix meer. Dit levert veel mooie uitzichten op. Het is een mooie bestemming voor een combinatie van actie en ontspanning.

De Gorges du Verdon ligt in Zuidoost-Frankrijk en wordt ook wel “de Grand Canyon van Frankrijk” genoemd. Dat is niet voor niets; het is een imposante kloof! De kloof zelf is prachtig, maar ook de omgeving is niet verkeerd. We hebben de leukste plekjes voor je op een rijtje gezet

De Gorges du Verdon

De kloof is in totaal zo’n 20 km lang en de rotswanden zijn tot wel 700 meter hoog, daarmee is de Gorges du Verdon – na de Tara kloof in Montenegro – zelfs de grootste kloof van Europa. Tussen de kloofwanden slingert een opvallende groen-blauwe rivier: de Verdon.

Gorges du Verdon

Uitzicht

Er lopen twee bijzondere wegen langs de kloof die je langs indrukwekkende uitzichten leiden (Route des Crêtes en Corniche Sublime). Stop bijvoorbeeld even bij Balcons de la Mescla: een indrukwekkend uitkijkpunt aan de Corniche Sublime, waar je vanaf grote hoogte kunt zien hoe de snelstromende Verdon rivier tussen de kloofwanden door kronkelt.

Vertoeven bij het meer van Sainte-Croix

De rivier de Verdon mondt uit in een knalblauw meer: Lac de Sainte-Croix. Dit is een mooie watersportlocatie, maar ook een goede plek om lekker te luieren of te zonnebaden.

Het is natuurlijk mooi om de kloof van bovenaf te bewonderen, maar ook het uitzicht vanaf de onderkant mag er zijn! Rondom het meer zijn er op meerdere plekken kano’s, kajakken en waterfietsen te huur, waarmee je de kloof “in” kunt varen; een mooie manier om de kloof ook vanuit een andere ooghoek te bewonderen 😉

Gorges du Verdon

Wandelen

Gorges du Verdon is begrijpelijkerwijs een populaire bestemming. Wil je even aan het toerisme ontsnappen? Dan is een wandeling door de ongerepte natuur een mooie manier. Rondom de kloof ligt er meer dan 100 km aan (bewegwijzerde) wandelpaden.

Uitzicht vanaf Aiguines

Rondom de kloof kun je dus goed genieten van wandelingen en watersport, maar er zijn ook genoeg dorpjes waar je lekker kunt neerploffen op een terrasje. Een van de gezellige dorpjes in de omgeving is Aiguines. In Aiguines vind je smalle steegjes, oude huizen, leuke terrasjes en – als kers op de taart – mooie uitzichten!

Aiguines ligt tussen het meer en de kloof in en dit levert mooie uitzichten op. Zo is de befaamde kapel Saint-Pierre wel een bezoekje waard; dit kapelletje staat op het hoogste punt van Aiguines vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht op onder andere het meer, de kloof en het lavendelplateau van Valensole.

Ook leuk: vanaf de kapel loop je in ongeveer een kwartiertje naar het oude kasteel van Aiguines. Je mag het gerestaureerde renaissancekasteel helaas niet van binnen bewonderen, maar ook de buitenkant – en het uitzicht op de natuur – mag er zijn!

Gorges du Verdon

Het kasteel van Aiguines

Het plateau van Valensole

Uitgestrekte lavendelvelden met een totale oppervlakte van zo’n 800 m² vormen samen het plateau van Valensole. In Valensole – het bijbehorende dorpje – kun je terecht voor een bijzondere delicatesse: lavendelhoning. Laat je weten hoe het proeft? 😉

Gorges du Verdon

Overnachten

Overnachten kan bijvoorbeeld op camping Domaine Chasteuil Provence, aan de oever van de Verdon.

Nog geen camper of caravan? Bekijk ons aanbod:

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>