Camperroute uitgestippeld: verken de kust van Queensland (Australië)

Walvissen spotten, met four-wheel drive over de gigantische stranden crossen, genieten van sensationele duikervaringen en je ogen uitkijken bij de waanzinnige Whitsunday eilanden: deze route door Australië leidt je langs de hoogtepunten van Queensland.

We hebben een route uitgestippeld door Queensland: een zonnige staat in Noordoost-Australië. Deze camperroute door Australië begint bij Brisbane en eindigt in Cairns (afstand: zo’n 1800 km). In dit artikel noemen we een aantal hoogtepunten van deze roadtrip, die je in ongeveer 2 à 3 weken af kunt leggen.

camperroute door Australië 

Brisbane – Noosa (137 km: 2 uur rijden)

Camper opgehaald, in Brisbane aangekomen en klaar om te vertrekken? Mooi zo! Er ligt zo’n 100 km aan schitterende stranden op je te wachten. Op de weg van Brisbane naar Noosa kom je langs Sunshine Coast: een mooie plek om even te blijven hangen. Je kunt onderweg ook een bezoekje brengen aan mooie bergachtige landschappen van Queensland, zoals Glasshouse Mountains, Blackall Range en Noosa Hinterlands.

Camperroute door Australië

Overnachten:
Parkeer je camper tussen de palmbomen in Noosa holiday park.

Noosa – Hervey Bay en Fraser Island (190 km: 2,5 uur rijden)

Grote kans dat je Noosa niet eens wil verlaten, maar je zal op een gegeven moment toch weer door moeten 😉 Schud het zand van je strandlaken, spring weer in je camper om door te rijden naar het noorden – richting Hervey Bay en Fraser Island. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld, heeft geen asfaltwegen en is één groot natuurgebied. Je kunt hier walvissen spotten en met een 4WD auto over de schitterende stranden crossen. Genoten? Stap de camper weer in om door te rijden naar Airlie Beach.

Camperroute door Australië

Overnachten:
Je kunt overnachten bij Torquay Beachfront Caravan Park, nabij Hervey Bay.

Airlie Beach – Mission Beach (510 km: 6 uur rijden)

De trip van Airlie Beach naar Mission Beach duurt zo’n 6 uur. Vanaf Airlie beach kun je een bezoekje brengen aan de Whitsunday eilanden en de Great Barrier Reef (een geweldige duiklocatie!). Waarna je door kunt reizen naar Mission Beach. Mission Beach ligt tussen Townsville en Cairns, en is opgebouwd uit vier stranddorpen, verbonden door 14 km brede goudkleurige stranden!

Camperroute door Australië

Whitsunday eilanden

Overnachten:
1. Voor je bezoek aan Airlie beach kun je verblijven op BIG4 Airlie Cove Resort and Caravan Park
2. Zodra je bent aangekomen bij Mission Beach, kun je overnachten op Tropical Hibiscus Caravan Park.

Reisperiode

Deze reis kun je het beste maken tussen april en mei, dan kun je genieten van de zon, met relatief weinig regenval en je vermijdt de drukte van schoolvakanties.

Geschikte campers

Wil jij de reis van je leven maken? We verhuren ook campers in Australië. Nabij Brisbane kun je bijvoorbeeld de Volkswagen Talvor van David ophalen om Queensland te verkennen.

Queensland

Dit is niet de enige camper die je nabij Brisbane kunt huren. Benieuwd naar de rest?

Bekijk het aanbod

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>