Zo word je even onderdeel van de lokale bevolking: 4 digitale trucjes

Met een paar drukken op de knop ontdek je de meest originele plekjes, eet je een hapje bij bewoners huis, nemen ze je mee op stap of bieden ze je een wel hele originele camperplaats aan. We hebben een aantal bijzondere reisapps en -websites voor je op een rijtje gezet.

De meest originele kampeervakantie vier je natuurlijk samen met de lokale bevolking. Want wat zou jou nou beter bij blijven: een pizza in een Italiaanse pizzeria óf een huisgemaakte pizza bij Italianen thuis? 

Kennismaken met de lokale bevolking, cultuur en gebruiken is makkelijker dan je denkt. We hebben vier handige websites/apps geselecteerd waarmee je binnen een paar drukken op de knop even onderdeel wordt van de lokale bevolking.

kennismaken met de lokale bevolking

De échte hotspots van het land

Er bestaan genoeg te gekke toeristische plekken, maar de beste tips krijg je natuurlijk van de lokale bevolking. Wie kent het land nou beter dan de bewoners zelf? Er zijn genoeg behulpzame bewoners die hun tips maar al te graag met je delen, gewoon via een app: Spotted by locals. Met behulp van deze persoonlijke reisgids ontdek je de echte hotspots van het land. Ook handig: de app is offline te gebruiken. 

Proost, Cheers, Cin Cin, Salud! 

Houd je wel van een feestje? De app Party With a Local brengt je in contact met de lokale feestbeesten. Mensen uit meer dan 150 landen hebben zich al aangemeld om jou kennis te laten maken met hun nachtleven of om gewoon gezellig een drankje te doen. In welke taal proost jij de volgende keer?

Wat eten we vandaag?  

Je kunt natuurlijk de plaatselijke terrasjes en restaurantjes afgaan, maar je kunt ook bij de bewoners aanschuiven. Via Eatwith kun je online een plekje reserveren aan een tafel bij iemand thuis.

kennismaken met de lokale bevolking

Ding dong… 

Op zoek naar een gezellige camping? Nee joh, parkeer je camper of caravan gewoon in de tuin van één van de bewoners van het land. Via Campr bieden mensen van over de hele wereld een kampeerplaats aan in hun eigen tuin. Ze koken eventueel voor je en kunnen je vaak goede tips geven over de omgeving. 

Kennismaken met de lokale bevolking

Waar slaap jij de volgende keer?

In de tuin van een knappe Spanjaard of bij een gezellig Grieks gezin? 

En in welke camper?

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>