Scala dei Turchi: de rots in de branding

De Scala dei Turchi (in het Nederlands: "de Trap van de Turken") is een bijzondere blikvanger op het Italiaanse eiland Sicilië.

Ga jij met een camper naar Sicilië? Sla dan de Scala dei Turchi niet over. Dit is een bijzondere blikvanger van het Italiaanse eiland. De Scala dei Turchi (in het Nederlands: “de Trap van de Turken”) is een uitzonderlijke witte klif. Deze witte parel van Sicilië ligt aan de zuidkust van het eiland en heeft zijn kleur te danken aan de combinatie van klei en fijne kalk, waar de klif uit bestaat.

Met een camper naar Sicilië

Maar de trap ligt toch in Italië?

Dat de rotsachtige klif de vorm van een trap heeft, is duidelijk, maar de trap ligt toch echt in Italië. Wat maakt de trap dan een Turkse trap? Er wordt beweerd dat de rots in de middeleeuwen door Turkse piraten is gebruikt om aan wal te komen. Daar zou de naam vandaan komen, maar of dat waar is, zullen we natuurlijk nooit weten… 😉 Wat denk jij?

De ultieme picknickplek

De Trap van de Turken is een mooie plek om een dagje te relaxen. Prop je koelbox vol en gaan met die banaan (oké: en chips, cola, bier en wijn?). Zo kun je er lekker de hele dag vertoeven.

Meer Siciliaans schoon

Er zijn meer mooie plekjes op het eiland. Bewonder bijvoorbeeld de Etna en breng een bezoekje aan Taormina. Vergeet ook de tempelvallei van Agrigento niet te bezichtigen, deze ligt nabij de Scala dei Turchi.

Overnachten

Er liggen genoeg campings aan de Siciliaanse kust. Je kunt bijvoorbeeld overnachten op camping La Palma. Vanaf hier is het ongeveer een uurtje rijden naar de Scala dei Turchi.

Geschikte camper

Kiezen kan soms moeilijk zijn. Campers zijn er immers in alle soorten en maten. Gelukkig hebben we voor iedereen een geschikte camper, bekijk het aanbod hier onder!

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>