10 magisch mooie campings in de Dolomieten

4 april 2022 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Italië

Stel het je even voor: met een vers gezet kopje koffie neem je plaats voor je camper. Het zonnetje komt langzaam op achter de bergen en je voelt de frisse berglucht warmer worden. Langzaam word je wakker en krijg je zin om eropuit te gaan. De bergen roepen en het is tijd om te gaan. Fijn he? Op deze campings in de Dolomieten wordt het werkelijkheid. Goboony campings Dolomieten, camper op de weg

Met de camper naar de Dolomieten

De Dolomieten zijn fan-tas-tisch. Misschien is het wel de mooiste bergketen van Europa, in ieder geval een van de. De bergketen ligt in het noorden van Italië en maakt deel uit van de Zuidelijke Alpen. Ze kenmerken zich door de de steile rotswanden en pieken. Waarvan de bekendste misschien wel de Drei Zinnen is zijn. Ook het prachtige bergmeer Lago di Braies is ontzettend mooi.

Je begrijpt, hier kun je uren- en zelfs dagenlang hiken. Als je de bergen weer achter je laat, wil je natuurlijk wel een beetje comfort. Je hebt een dag - of langer - afgezien en naast een fijn plekje om je camper neer te zetten, wil je een warme douche, een mooi uitzicht én lekker eten. Goboony campings Dolomieten, view door camperraam

Campings in de Dolomieten

Deze campings zijn daarvoor perfect. Ze liggen dichtbij de wandelroutes en andere toffe activiteiten, hebben een adembenemend uitzicht en maken je camperreis naar de Dolomieten onvergetelijk. 

  1. Camping Montiggl 

Midden in het natuurreservaat Montiggler bos bij Bozen ligt Camping Montiggl. Een prachtige camping met ruime en afgebakende staanplaatsen. Het is een middelgrote camping met 80 plekken die allemaal zijn voorzien van stroom. Verder is de camping van alle gemakken voorzien en is er zelfs een zwembad voor wat verkoeling na een hike. 

De camping werd getipt door Desi en Leroy van Foedsie. Eerder schreven zij al over hun bezoekje aan Bozen en een hike naar Seceda, een 2519 meter hoge berg in de Dolomieten.

Adres: via Monticolo, 62/A, 39057 Appiano sulla strada del vino Bozen
Open: Van half maart tot half november

  1. Camping Seiser Alm

Camping Seiser Alm ligt op 950 meter hoogte en heeft ook op het terrein wat hoogteverschillen. Daardoor heb je vanaf je camper een prachtig uitzicht op de bergen en een dal. De camping heeft ruime plaatsen met stroom en ook buiten het terrein zijn er nog 17 ruime camperplaatsen. Het sanitair is super chique en heel ruim, dus na een dagje wandelen is het heerlijk douchen. 

De dag begin je op deze camping met verse broodjes uit de campingwinkel en daarna trek je zelf de bergen in óf ga je mee op een begeleide wandelingen, mountainbike- of skitocht. Voor kinderen zijn er ontdekkingstochten door het bos, zwemspelletjes in het eigen zwembad, klimlessen en een speeltuin. 

Adres: Via Dolomiti 10, I-39050, Völs am Schlern, Fié allo Sciliar
Open: Van begin april tot half december

  1. Camping Moosbauer

Op een oud boerenerf ligt Camping Moosbauer. Een super mooie camping die van generatie op generatie over werd genomen. Nu is het een paradijsje waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. In het kleine winkeltje op de camping kun je bijvoorbeeld lekkere streekproducten kopen. 

De plekken op de camping zijn ruim genoeg om de camper neer te zetten. Het sanitair is netjes, er is een zwembad en in het restaurant kun je heerlijk eten lokaal eten en een ambachtelijk gebrouwen biertje drinken. 

Adres: Via Merano 101, 39100, Bozen
Open: Het hele jaar geopendGoboony campings Dolomieten, berguitzicht

  1. Camping Olympia

Camping Olympia is een redelijk grote camping, maar toch doen ze er hier alles om je een thuisgevoel te geven. De ruime en groene plaatsen zijn prachtig en de camping is de ideale basis om de omgeving te verkennen. Zo is Lago di Braies niet heel ver bij de camping vandaan, dus is het de ideale basis om de hike te maken. Liever een andere activiteit ondernemen? Je kunt ook mountainbiken. Ben je er in de winter? Dan is het in de omgeving prachtig skiën en langlaufen. 

De plekken op de camping zijn allemaal voorzien van stroom. Sommige hebben zelfs een water- en gasaansluiting. Verder is de camping van alle gemakken voorzien, is er een verwarmd zwembad en zelfs een kleine wellness en kun je heerlijk eten in de restaurants op het terrein. De kinderen vermaken zich prima in de speeltuin of op de kinderboerderij. 

Adres: Via Frau Emma, 39034, Niederdorf
Open: Van half maart tot eind september

  1. Camping Al Plan Dolomites

Bij de ingang van het UNESCO-werelderfgoed natuurgebied Fanes-Senes-Braies ligt Camping Al Plan Dolomites. Door de ligging is het er heerlijk rustig. De camping is terrasvormig en heeft alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Naast schoon sanitair is er ook een sauna. Lekker om je spierpijn er uit te zweten na een flinke wandeling.

Naast prachtige hikes zijn er in de omgeving ook veel plekken om te klimmen, te boulderen en te mountainbiken. Ook is het dorpje maar 5 minuten lopen. Perfect voor een goed glas wijn en een groot bord pasta. 

Adres: Strada Catarina Lanz 63, 39030, Al Plan di Mareo
Open: Van begin maart tot eind oktober

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->
  1. Camping Sass Dlacia

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in de Dolomieten. Camping Sass Dlacia ligt op maar liefst 1670 meter hoogte en is de hoogst gelegen camping in de Dolomieten. Daardoor heb je niet alleen een schilderachtig uitzicht, maar is het ook het ideale startpunt voor hikes en fietstochten door het Nationale Park Fanes-Senne-Braies. Bij de receptie vertellen ze je er graag meer over. Ook over andere interessant bezienswaardigheden in de omgeving. 

De camping heeft een eigen pizzeria, er is een ontbijtservice en na een dagje actief zijn in de buitenlucht kun je lekker ontspannen in de "Nature Wellness" met drie verschillende sauna's: een Finse sauna, een bio-sauna en een hamam. Ook fijn, ze vinden duurzaamheid erg belangrijk en zijn bezig hun camping zo duurzaam mogelijk te maken. 

Adres: Str. Sciaré, 11, 39036 San Cassiano
Open: In de zomer geopend van 1 juni tot en met 9 oktober, in de winter van 1 december tot Pasen.Goboony campings Dolomieten, Lagos di Braies

  1. Camping Corones

Camping Corones ligt in een bosrijke omgeving en dichtbij Valle di Anterselva. Een perfecte ligging om de Dolomieten te verkennen. De camping heeft ruime afgebakende plaatsen die wat privacy bieden en ook schaduw bieden. Het sanitair is net opgeknapt en super schoon en voldoet aan alles dat je nodig hebt. 

In het restaurant op de camping eet je typische gerechten uit de regio: knoedels, kaasgnocchi en nog veel meer. Aan de vegetariërs hebben ze trouwens ook gedacht. 

En een camping in de Dolomieten lijkt niet compleet zonder wellness. Ook hier kun je er gebruik van maken. En niet alleen jij, ook aan je hond is gedacht. Die kan na een dagje rennen ook even onder de hondendouche.

Adres: Via Gepaiden 13, 39030, Rasen-Antholz
Open: Van begin mei tot eind maart

  1. Camping Fiemme Village

Fiemme Village, gelegen in het Val di Fiemme, is de perfecte camping als je met de kinderen richting de Dolomieten vertrekt. De camping heeft namelijk een lekker groot zwembad en met als klapper op de vuurpijl een glijbaan voor de kinderen. Ook een speeltuin en een animatieprogramma is aanwezig. 

Honger gekregen na een dag met de kinderen ravotten (of boekjes lezen aan het zwembad?). Scoor een pizza bij het campingrestaurant of haal wat lekkere dingen bij de campingwinkel waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. 

Adres: Via Cece 16, 38030 Predazzo TN, Italië
Open: Van begin december tot half maart en dan weer van eind mei tot eind september. 

  1. Caravan Park Sexten

In het natuurpark Drei Zinnen vind je het comfortabele 5-sterren Caravan Park Sexten. De camping is relatief luxe, naast houten bungalows en unieke boomhutten, kun je er gelukkig ook gewoon lekker met je tentje, caravan of camper neerstrijken (met bizar mooi uitzicht op de bergen!). 

Trakteer jezelf op een avondje uit en neem plaats in het Patzenfeld Restaurant, waar je kunt genieten van een gastronomisch hoogstandje. Wil je het helemaal goed aanpakken? Ga dan lekker ontspannen in het zwembad en in de verschillende sauna's. 

Adres: Via S. Giuseppe 54, 39030 Sesto BZ, Italië
Open: Het hele jaar geopendGoboony campings Dolomieten, camper in de natuur

  1. Camping Catinaccio Rosengarten

Camping Catinaccio Rosengarten is een rustige familiecamping, gelegen in het bruisende UNESCO-dorpje Val di Fassa en op 200 meter afstand van Pozza di Fassa. Ook deze camping is voorzien van wellnessfaciliteiten; ga lekker dobberen in het stoombad of ontspan je spieren in de sauna. Ook het uitzicht is mega, de camping ligt namelijk 1320 meter boven zeeniveau! 

In de campingwinkel kun je terecht voor je alledaagse boodschappen en in de bar doe je je tegoed aan een lekker drankje en wat gezelligheid. 

Adres: Strada de Pucia 4, 38036 Sèn Jan di Fassa, TN, Italië
Open: Het hele jaar geopend

Gratis tip

Je ziet, campings in de Dolomieten kunnen vrij prijzig zijn. Het is een populaire vakantieregio en dat zie je terug in de prijs. Ben je zelfvoorzienend en vind je het prima om niet het comfort van een camping te hebben? Op deze parking zijn een aantal plekken waar campers worden gedoogd. Gratis kamperen met een adembenemende view.  

Welke camping in de Dolomieten zou jij wel eens willen overnachten? Of maak je een roadtrip langs een aantal? Je kunt het dan ook combineren met een roadtrip langs de meren van Italië of met een paar nachtjes op een van deze kleine campings aan het Gardameer

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.