Dit Italiaanse strandje ligt op 1500 meter hoogte

Het strandje van Pragser Wildsee ligt in het noorden van Italië, op grote hoogte. Je kunt hier genieten van het uitzicht terwijl je luiert, wandelt of peddelt.

Heb je zin in een camperreis door het noorden van Italië? Dan hebben we een leuke tip: maak een pitstop bij Pragser Wildsee. Hier kun je genieten van een stranddagje op hoog niveau. Pragser Wildsee ligt namelijk op maar liefst 1500 m hoogte, in de Dolomieten (een berggebied in Zuid-Tirol).

Wat een uitzicht

Het meer is onderdeel van de Dolomieten, wat betekent dat het turquoise water wordt omringd door imposante gebergten, waaronder de 2800 meter hoge Seekofel. Deze gigantische berg is een bijzondere blikvanger als je op het strandje ligt.

Pragser Wildsee

Hoe noem jij het meer?

Pragser Wildsee ligt in Italië, maar klinkt op de één of andere manier toch niet heel Italiaans hè? Verklaring: Pragser Wildsee is de Duitse benaming van het meer. De Dolomieten is een tweetalig gebied. Behalve Italiaans, wordt er ook Duits gesproken. Vandaar dat het meer twee namen heeft. In het Italiaans wordt het meer Lago di Braies genoemd. Voor ieder wat wils 😉

Mediterraan × alpien

Ondanks de grote hoogte, oogt het strandje toch behoorlijk mediterraan. Je zou er bijna van overtuigd kunnen zijn dat je op een subtropisch eilandje zit. Alleen de puntige rotsen en de Seekofel herinneren je eraan dat je bij een bergmeer zit.

Pragser Wildsee

Luieren, wandelen en peddelen

Het is een mooie locatie voor jong en oud, voor luilakken en sportievelingen! Je kunt lekker op het strandje liggen en van het bijzondere uitzicht genieten, maar ook een wandeling is een mooie manier om de omgeving te bezichtigen. Het meer wordt omgeven door een wandelpad.

Pragser Wildsee

Beweeg je je toch liever voort met een peddel? No problemo. Bij het meer zijn bootjes te huur, dus je kunt de omgeving ook bewonderen vanaf het water.

Pragser Wildsee

Overnachten

Je kunt overnachten op de parkeerplaats bij het meer, maar er liggen ook campings in de omgeving, zoals camping Olympia. Deze camping ligt op zo’n 15 km afstand van het bijzondere bergmeer.

Geschikte camper

Op zoek naar een geschikte camper voor deze camperroute? Bekijk het aanbod via de button hieronder.

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>