Duurzame roadtrip in Oostenrijk: eerste testreis met de elektrische camper!

“Het schone rijden door zo’n schoon landschap, dat geeft wel echt een kick.” De elektrische camper is klaar voor de eerste testvakantie! Agnes had onze prijsvraag gewonnen en mocht als eerste op pad met e-camper! Ze vertelde ons dat ze een leuke vakantie heeft gehad maar dat het nog wel spannend was!

“Toen we hoorden dat we hadden gewonnen hebben we snel een busreis geboekt naar Oostenrijk om daar de camper op te halen! Een camperreis was al een tijdje een droom van ons, we willen graag een keer een paar weken naar de Baltische Staten met een buscamper. We konden het rijden met een camper nu mooi uitproberen in de Hohe Tauern, een prachtig natuurgebied in de Alpen. Alles was ook nieuw voor ons, de auto, de wegen, het elektrisch rijden, vinden van laadpalen, afstanden inschatten. Het rijden was toch wel spannend want je ziet de accu teruglopen als je gaat stijgen in de bergen. Uiteindelijk is het ons allemaal wel gelukt!

 

Elektrische camperElektrische Camper

In the Middle of Nowhere

We hebben bij een prachtige camping gestaan in Mauterndorf. Op een paar minuten afstand van de camping was er een gondelbaan die naar 2400 meter hoogte ging. Vanaf daar kon je prachtig wandelen naar een aantal bergmeertjes. Soms volgden we ook gewoon een weg waarvan we dachten: dat is een mooi groen weggetje. En dan kwamen we in the middle of nowhere uit in een doodstil gehuchtje waar maar een paar huizen stonden. Daar zijn we toen gestopt en hebben we lekker gegeten in een Gasthof. Dan past de e-camper wel perfect bij de sfeer, hij maakt geen lawaai en hij stinkt niet dus je hoeft je niet schuldig te voelen als je lekker geruisloos door zo’n stil dorpje rijdt. Het schone rijden door zo’n schoon landschap, dat geeft wel echt een kick.

Elektrische camper

Spanning

Toen we begonnen voelde ik wel een beetje de spanning voor hoe het rijden zou gaan. Ik had al wel eens elektrisch gereden met een auto van mijn werk maar met zo’n busje in de bergen van Oostenrijk waar je de omgeving niet kent vond ik het nog wel spannend, zeker de langere afstanden. Het was wel lastig in te schatten hoe ver we konden rijden, omdat je tegen de berg op meer verbruikt en wanneer je naar beneden gaat weer aan het opladen bent, maar je weet natuurlijk niet hoe lang je nog omhoog of omlaag gaat rijden. Het rijdt wel echt fantastisch, lekker wendbaar en heel soepel. Je tuft makkelijk even ergens heen over de mooie b-wegen en wij hebben eigenlijk ook alleen maar kleine weggetjes gereden. Met 50 tot 60 kilometer per uur over die weggetjes rijden is wel echt een heel ontspannen gevoel. Het slapen in een busje had ik nog nooit gedaan maar het heeft iets heel gezelligs. Ik had gedacht dat het wat krap zou zijn maar het viel me helemaal niet tegen.

Elektrische camper

elektrische camper

Leuke ontmoetingen

Wat ook leuk is, is dat je aanspraak krijgt. Omdat het busje er opvallend uit ziet komen mensen toch naar je toe met vragen: Is dat een elektrisch busje? Heb je dan geen benzine? Durven jullie dat? Wij vertelden dan waarom we met deze camper rondreden. Ik vond dat heel leuk want zo werden we ook een soort van ambassadeur van de camper! Het schone rijden is namelijk wel echt een toegevoegde waarde en ik heb een fantastische vakantie gehad!

Elektrische camper

Overnachtingstip van Agnes: Camping Mauterndorf. Een prachtige camping met hele ruime plekken en vlakbij ook een laadpaal voor de camper. Bij deze camping zit ook de gondelbaan die naar de top van de berg gaat!

Na deze eerste grote test is de e-camper al vaak gebruikt. Is dit de toekomst? Bekijk hem hier:

 

Bekijk de e-camper

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>