Dé camper van de toekomst: Volkswagen California XXL

Nieuwsgierig naar de camper van de toekomst? Volkswagen geeft met de California XXL een voorproefje van hoe kamperen in de 21e eeuw eruit ziet.

Camper van de toekomst

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert Volkswagen de California XXL. De camper is gebouwd op basis van de Crafter en de California diende als inspiratie. In tegenstelling tot het standaardmodel California heeft de XXL-versie een vast, verhoogd panoramadak van bijna 3 meter hoog. Dankzij de grote cabine past in de camper een 2 meter lang bed en is er een extra bed boven de bestuurdersstoel. Het keukentje heeft een tweepits kookplaat, koelkast, gootsteen en uitschuifbaar keukenblad (mét een inbouw espressomachine). Daarnaast heeft de California XXL ook een moderne douche en toilet die je gemakkelijk open kunt schuiven.

Wil je zien hoe Volkswagen al dit moois in een camper heeft gestopt? Bekijk het hier in de video

De California XXL is nog een prototype dus het is afwachten hoe de camper uiteindelijk wordt. Het is nog niet bekend waar en wanneer de camper te koop is.

Wat vind jij van de California XXL?

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>