Het wordt weer eerder donker, dus je kunt eerder over de sterren fietsen (“Huh?”)

Op fietsvakantie in Brabant? Dat kan heel goed. Je kunt hier heerlijk fietsen door de prachtige natuur. Wordt het al donker en ben je nog niet uitgefietst? Niet getreurd; het wordt alleen maar leuker!

`Hè bah, de zomer komt aan z’n einde en het wordt steeds vroeger donker. Dat is jammer, maar heeft óók zo zijn voordelen. Als fietsliefhebber kun je bijvoorbeeld langer genieten van een bijzondere fietstocht over het Van Gogh-Roosegaarde fietspad.

Sterretjes zien

Heb je weleens over sterren gefietst? “Over sterren gefietst?” Ja, over sterren gefietst… 😉 In Noord-Brabant kan dat – en het zijn niet zomaar sterren. Het zijn sterren à la Vincent van Gogh. Tussen Nuenen en Eindhoven ligt het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Dit fietspad is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde. Hij heeft zich laten inspireren door het wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh: Sterrennacht (Starry Night).

Van Gogh Path

Zodra het donker wordt, verschijnt het lichtgevende kunstwerk: je ziet duizenden schitterende sterretjes in het asfalt, die in patronen zijn gelegd en zo samen fragmenten van het ‘Van Gogh schilderij’ vormen. Het fietspad werkt op zonne-energie; overdag laden de steentjes op en ’s avonds geven ze het licht weer af.

Van Gogh-Roosegaarde fietspad

De Van Gogh fietsroute

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is ongeveer een kilometer lang en onderdeel van De Van Gogh Fietsroute. De Van Gogh Fietsroute loopt door Brabant – Van Gogh is immers een Brabander – en is in totaal 335 kilometer lang.

De route is onderverdeeld in vijf sub-routes en wordt aangegeven met herkenbare Van Gogh routebordjes. Deze leiden je langs vijf gemeenten die allen een unieke band hebben met Vincent van Gogh. Tijdens deze tocht kun je goed genieten van de Brabantse landschappen en een bezoekje brengen aan plekken die Van Gogh hebben gevormd. Een mooie combinatie van kunst en natuur!

Vlinders, kamelen, biertjes

In Brabant kun je op een donkere herfstavond dus een schitterende fietstocht maken, maar er is meer! Je kunt hier bijvoorbeeld tropische vlinders spotten of deelnemen aan een kamelensafari. Ja… een herfstvakantie in Brabant is exotischer dan je denkt 😉

Ben je de donkerte nog niet zat? Dan waag je je op 23 september toch gewoon aan de BrabantNacht? Begroet dieren of ontdek bieren; het kan allebei in het donker.

Overnachten

De herfst is zo erg nog niet! Het is zelfs een mooie periode om de veelzijdigheid van Brabant te ontdekken. Overnachten kan natuurlijk in een camper, maar op welke camping ga je staan? Via de ANWB vind je eenvoudig een camping in Brabant, die aan jouw wensen voldoet.

Geschikte camper

Met genoeg aanbod door heel Nederland kun je bij Camptoo makkelijk je reis in Brabant starten. Bekijk hier alle campers in Noord-Brabant. Of nog dichterbij? Je kunt bijvoorbeeld ook in Eindhoven een camper huren.

Zo zijn er meer unieke campers die geschikt zijn voor een fietsvakantie in Brabant. Benieuwd naar de rest?

Bekijk het aanbod

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>