De vijf mooiste bruggen van Europa!

In Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Montenegro en Griekenland kun je over de meest sensationele bruggen rijden.

Bruggen leveren je vaak de meest bijzondere uitzichten op. We hebben een top vijf bruggen voor je opgesteld, waarvan wij vinden dat ze zeker een camperreis waard zijn.

De mooiste bruggen van noord naar zuid

1. De Storseisundbrug in Noorwegen

De indrukwekkende Atlantische weg van Noorwegen is zo’n 8 km lang en verbindt verschillende Noorse eilandjes met behulp van meerdere bruggen. Hiervan is de Storseisundbrug toch wel een hele indrukwekkende. Dit is de hoogste van allemaal en maakt een bijzondere bocht.

De brug is zo’n 23 meter hoog en 260 lang. Al met al een ware attractie en een mooie manier om de schitterende Noorse kustlijn te bewonderen.

mooiste bruggen van Europa

Meer weten over de Atlantische weg? Lees het in onze blog over de top 5 mooiste wegen van Europa.

2. De Storebælt Brug in Denemarken

De Deense Storebælt Brug (de Grote Beltbrug) is 18 km lang en verbindt de eilanden Funen en Seeland. Ontdek de brug en de Deense eilanden in onze uitgestippelde camperroute!

mooiste bruggen van Europa

3. De Kettingbrug in Hongarije

De Kettingbrug in Hongarije verbindt de stadsdelen Boeda en Pest. Deze brug is ongeveer 375 meter lang en bezorgt je een prachtig uitzicht op de Donau.

Heb je genoten van het uitzicht vanaf de brug en ben je eigenlijk ook wel benieuwd naar het uitzicht óp de brug? Dan wordt het na een ritje met de camper tijd voor een ritje met de kabelbaan. Vanaf het Adam Clarkplein in Boedapest vertrekt een kabelbaan die je naar de Burcht van Boeda vervoert en je tegelijkertijd een schitterend uitzicht bezorgt.

mooiste bruggen van Europa

4. De Piva brug in Montenegro

Maak je een campertrip door Montenegro? Grijp dan de kans om van het uitzicht te genieten, terwijl je met de camper over de 130 meter lange Piva brug crosst, die boven de gelijknamige rivier hangt. Ontdek de Piva brug en andere unieke plekken van Montenegro hier.

mooiste bruggen van Europa

5. De Charilaos Trikoupisbrug in Griekenland

De Charilaos Trikoupisbrug verbindt het Griekse schiereiland Peloponnesos met het vaste land van Griekenland. Deze brug is bijna drie kilometer lang en biedt uitzicht op het mooie blauwe water van de golf van Korinthe.

mooiste bruggen van Europa

Met welke camper zou jij over deze bruggen willen crossen?

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>