Hoe kun je het beste het noorderlicht spotten?

De zomer is voorbij dus het noorderlicht wordt weer zichtbaar: kleurrijke lichtstralen die in de lucht lijken te dansen. Een camper en een handige app - meer dan dat heb je niet nodig om dit natuurspektakel mee te maken. Wij vertellen je wel waar je moet zijn.

Hè bah, de zomer is nu echt voorbij! Niet iedereen heeft evenveel zin in de herfst en winter. Toch heeft het einde van de zomer ook zijn voordelen! Het spectaculaire noorderlicht wordt bijvoorbeeld weer zichtbaar! In het najaar kun je dus gewoon met een camper naar het noorderlicht rijden. Wij vertellen je waar en hoe je de grootste kans hebt om de lichtshow mee te maken.

met een camper naar het noorderlicht

Het Noorse noorderlicht

Vind jij dat het tijd wordt om het noorderlicht eens van dichtbij mee te maken? Dan rijd je er toch gewoon naartoe? Het noorderlicht is tussen september en maart zichtbaar in het noorden, ter hoogte van de poolcirkel. Om het lichtspektakel te bewonderen, kun je bijvoorbeeld naar het noorden van Noorwegen rijden om een bezoekje te brengen aan Tromsø. Tromsø ligt in vrijwel het uiterste noorden van Noorwegen en is daarom een perfecte bestemming voor iedereen die het noorderlicht wil spotten.

Meer dan het noorderlicht

Fjorden, meren, steile hellingen, wilde watervallen en gebergten en dan óók nog eens het noorderlicht; ja, dat Noorwegen een paradijs is voor natuurliefhebbers, dat is wel duidelijk. Maar er is meer. In Tromsø kun je terecht voor een mix van natuur en cultuur. Zo wordt Tromsø omringd door fjorden en gebergten, maar kun je er ook een bezoekje brengen aan het Poolmuseum, moderne IJszeekathedralen en genieten van een levendig uitgaansleven.

met een camper naar het noorderlicht

Toch wel handig hè, die smartphones?

’s Zomers is het niet donker genoeg om het noorderlicht waar te nemen, maar wanneer dan wel? Van september tot en met eind maart heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien. De kans blijft echter afhankelijk van de bewolking en de zonneactiviteit. Je kunt er dus helaas niet vanuit gaan dat je gegarandeerd op het waanzinnige uitzicht wordt getrakteerd. Maar wij zouden Camptoo niet zijn, als we geen gouden tip zouden hebben: installeer de Norway Lights app. Deze app voorspelt waar en wanneer je het noorderlicht het beste kunt waarnemen! Toch wel handig hè, die smartphones? 😉

met een camper naar het noorderlicht

Aan geluk geen gebrek

Nog een goede reden om Noorwegen te bezoeken: Het World Happiness Report van de Verenigde Naties heeft dit jaar aangetoond dat dit het gelukkigste land van de hele wereld is. Zou dat wat met het prachtige noorderlicht te maken hebben?!

Overnachten

Ga je de noorderlicht-trip maken? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten op de Tromsø Camping.

Geschikte camper

Tromso ligt in Noord-Noorwegen. Dat is dus best een eindje rijden, maar Wilfried verhuurt een camper in Noorwegen. Met behulp van de camper van Wilfried zou je er dus een Fly & Drive vakantie van kunnen maken 🙂

Het Noorderlicht

Ga je toch liever het complete reisavontuur aan?

No problemo! Er zijn meer dan genoeg unieke campers in Nederland te huur. 

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>