Suus en Harm bezoeken het Picos gebergte!

Suus en Harm zijn met hun gezin een paar maanden op campervakantie en dit zou wel eens de trip van hun leven kunnen zijn. Na lang plannen zijn ze eindelijk hun droom aan het waarmaken. Het heeft ze doen beseffen hoe rijk je bent, zelfs zonder alle spullen, want hoe simpel kan geluk zijn…

Suus, Harm, Hanna en Juuna zijn lekker hun eigen pad aan het volgen. Even helemaal niets moeten en lekker onderweg zijn! Met die instelling zijn ze nu in het Picos gebergte aangekomen. Dat is een hele bijzondere ervaring! Dat komt niet alleen door de adembenemende natuur, maar ook een lange wandeltocht met dochtertje Hanna maakt indruk op Harm. Wanneer had hij voor het laatst zo’n goed gesprek met zijn dochter gehad?

Door de Pieken van Europa

Ze beginnen hun bezoek aan het Picos gebergte in het idyllisch dorpje Thilvia. Het mini dorpje is omringd met oude gebouwen, smalle steegjes, trappetjes en met mensen die hetzelfde bouwjaar hebben als de huisjes. Dit is een schitterend dorpje dat prachtig tegen de rotswanden aan is gebouwd. Daar kun je dus geweldige foto’s maken, zoals deze hieronder. Direct vanaf het dorp loopt een wandelpad naar een dorpje 14 kilometer verderop, Sotres. Dit was al een mooie ervaring, maar nog niet zo’n avontuur als bestemming nummer twee: de Fuente Dé. 

de Pico gebergte

Een dag later stonden ze namelijk bovenaan de top van Fuente Dé. Harm en Hanna besloten de tocht van 14,5 kilometer naar beneden te voet af te leggen. Suus en Juuna keken hen aan alsof ze gek waren en namen de kabelbaan. Welke mogelijkheid je ook kiest, ze genoten beiden van het schitterende uitzicht. Alsof je je op de Dolomieten waande! Links en rechts torende hoge pieken om hen heen en roofvogels vlogen in en uit de grotten, een prachtige ervaring!

de Picos gebergte

Achteraf had Suus misschien toch gelijk, het waren misschien iets te veel kilometers voor een kind van vijf. Na 500 meter vraagt Hanna (dochter van vijf) of ze er al bijna zijn terwijl er nog een wandelroute van 4,5 uur op de klok staat… Halverwege neemt Harm zijn dochter tussen zijn rug en rugtas en klautert met zijn tomeloze enthousiasme de berg af. Het was zwaar maar de gesprekken met dochter Hanna maken het bijzonder. Nog nooit had Harm zo lang met zijn dochter gepraat over haar keuzes, school, dingen die ze had meegemaakt, wat ze wilde leren en wat ze later wilde doen. Zo’n intensieve tocht verdient onder aan de berg een heel groot ijsje! Wat een avontuur!

de Picos gebergte

Bezoek het Picos gebergte zelf

Ben je niet zo gek op wandelen maar zou je wel heel graag het mooie en woeste landschap van Picos willen zien? Dan hebben ze ook aan jou gedacht! Je kunt op verschillende manieren de Pieken van Europa (Picos de Europa) bekijken. Klimmen, paardrijden, zeilvliegen, hanggliding… Het is allemaal mogelijk. Liever toch iets minder actiefs? Dan kun je ook een tocht met de kabelbaan maken! Ook in de winter is dit gebied goed geschikt voor langlaufen of sneeuwwandelen. Je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt want er zijn wandelroutes uitgestippeld die je langs authentieke dorpjes brengt.

Bekijk hier met welke camper jij naar het Picos gebergte kan 

Bekijk het aanbod

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>