Julia en haar e-camper avontuur!

Diesel in de watertank? Die fout heeft Julia niet kunnen maken deze vakantie. Zij is met de e-camper op pad gegaan naar Tirol en deelt haar ervaring met ons! De hele reis verliep op rolletjes maar de e-camper laat je af en toe wel even zweten. Want wat doe je als de Smatrics snellader het niet doet?

Het heeft even de tijd nodig om eraan te wennen maar daarna wil je niet anders. De e-camper. Het formaat is niet veel groter dan een personenauto en het rijdt ook bijna net zo makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is sturen en je vooral niet ergeren aan het gegrom van de diesel. Julia heeft in stilte genoten van het voorbij trekkende landschap. De kleine draaicirkel maakte het makkelijk om probleemloos te parkeren en op zoek te gaan naar de perfecte foto. Zelfs in de stad.

e-camper

Lege accu?

De eerste ochtend verliep niet geheel vlekkeloos, een moment van rustig opstaan zat er even niet in. Plotseling sprong de verwarming aan, alle ventilatoren begonnen op volle toeren te draaien en de grootste schrik: één blauw lampje op het dashboard begon te knipperen. Hetzelfde lampje dat gaat knipperen als de accu bijna leeg is, maar dat kan niet want de e-camper heeft de hele nacht geladen! Wat blijkt nou: de vorige huurders hadden de verwarming zo geprogrammeerd dat hij aansprong voordat ze elke ochtend opstonden, zodat het heerlijk warm was als ze uit hun dekbedden kropen. De paniek bleek dus eigenlijk een heel groot voordeel te zijn van de e-camper.

Maar dan is het weer schrikken! De Smatrics snellader bij de McDonalds wil niet laden terwijl de kostenmeter flink begint te stijgen. Het lijkt alsof de start knop in de Smatrics-app het niet doet, alleen het is onmogelijk om het proces te stoppen. Maar dan trekt de automobilist die al aan het laden was zijn stekker eruit en begint behalve de geldteller van de elektriciteitsmeter te lopen. Een kwartier later hadden ze genoeg stroom om naar de camping te rijden. Onderweg ontvingen ze een mailtje van Smatrics dat de laadsessie 4 euro heeft gekost.

e-camper

E-camper power

Wie voor de eerste keer met een e-camper op pad gaat is dapper. Julia is geconfronteerd met een steile leercurve, maar de beloning mag er wezen. Met gemak kun je trage auto’s voor je inhalen door de onverwachtse kracht van de e-camper. Op de snelweg is het zeker geen atleet maar bij lage snelheden rijdt hij buitengewoon aangenaam. En tenslotte.. Tegen een gratis volle tank zegt natuurlijk niemand nee! Als camperaar betaal je namelijk sowieso het standaard stroomtarief op de camping.

Lees hier ook de e-camper ervaring van Agnes!

 

Zelf de e-camper huren? Dat kan!

e-camper

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>