Met deze extreme campers kan je overal komen!

Extreme campers waarmee je alle omstandigheden aan kan? Die bestaan! Wij geven je een top 3.

Water

Een boot of een camper? Het Amerikaanse echtpaar Giljam heeft ervoor gezorgd dat je niet meer hoeft te kiezen. De Terra Wind is één van de extreme campers die het allebei kan. Deze camper is dertien meter lang, weegt 18 ton en ja hij blijft desondanks écht drijven. Op de weg haalt hij een topsnelheid van wel 135 kilometer per uur en op het water blijft daar zo’n 13 kilometer per uur van over.

Aan de achterkant bevindt zich een terras, dat maakt een duikje in het water wel zo makkelijk. Voor de rest is de Terra Wind voorzien van een marmeren vloer, leren bekleding, gps-navigatie en een verswatertank met een inhoud van wel 415 liter. De prijzen beginnen bij 850.000 euro en daar kunnen nog heel wat nulletjes bijkomen. Máár de Terra Wind kan geheel naar eigen smaak worden ontworpen. Met onder andere kasten, vloerbedekkingen, meubels, verf en grafische elementen die kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften.

extreme campers

Woestijn

Twiga Travel Cars is gespecialiseerd in het bouwen van reisauto’s voor tochten onder extreme omstandigheden, zoals in de binnenlanden van Afrika, Australië en Zuid-Amerika. Deze auto’s krijgen het soms zwaar te verduren. De opbouw staat dan ook op een stalen frame dat kan scharnieren, zowel in de lengte- als in de breedterichting. De unit heeft dan geen last van verdraaiing en kan zo zware klappen opvangen. Bovendien zijn de units gemaakt van een uniek soort kunststof, dat ijzersterk is. De units geen doorgang naar de cabine, het blijft dus een vrachtwagen, met alle voor- en nadelen van dien.

De kosten van de opbouw beginnen bij ongeveer 40 duizend euro en kunnen oplopen tot ruim boven de 300 duizend euro, mede afhankelijk van de uitrusting. Er zijn klanten die hun huis verkocht hebben en bij Twiga Traval cars hun auto hebben laten bouwen en jarenlang de wereld over zijn gaan trekken.

extreme campers

Sneeuw

Een paar rijke zakenmensen uit Ulan Bator, Mongolië vonden een manier om te genieten van de met sneeuw bedekte vlaktes terwijl ze in luxe leefden. De mannen kochten twee militaire Mercedes-Benz trucks en pasten deze geheel aan. Zo ontstond de Mercedes Zetros. De camper heeft een woonruimte met verwarmde marmeren vloeren, leren banken, automatische opklaptafels, twee flatscreen-tv’s en een zijvak voor een ATV, dan kom je toch niks te kort? De campers beschikken over een krachtige turbodieselmotor en met twee brandstoftanks kan je het je veroorloven om zo nu en dan een tankstop te missen. Daarnaast zijn er twee transmissiekeuzes: een standaard negenversnellingsbak met een kruipversnelling voor de hobbelige momenten of een optionele zesversnellingsbak.

Met een lengte van zo’n 10 meter en een breedte van zo’n 2,5 meter, mag deze zeker in onze top 3 van extreme campers. Maar hij zal zo nu en dan wel worstelen om in twee parkeerplaatsen te passen. Het duo gebruikt deze camper als voertuig voor meerdaagse excursies in het Altai-gebergte om te jagen.

extreme campers

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>