Petite Suisse: de leukste panoramacamping in de Belgische Ardennen

Petite Suisse: dé camping voor een heerlijke outdoorvakantie. De camping ligt in de Belgische Ardennen en biedt niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook een overvloed aan mogelijkheden om de uitzichten op een actieve manier te bewonderen. Zo kun je er onder andere abseilen, tokkelen, mountainbiken & quadrijden. Ook zijn er hier bijzondere wandelingen te maken, zoals GPS tochten, bierwandelingen en fototochten.

Vanaf Panoramacamping Petite Suisse heb je een spectaculair uitzicht over bossen, meren en dalen. De camping ligt in Dochamps, het hart van de Belgische Ardennen. De plek om te genieten van de natuur, beweging en avontuur! Midden in de natuur ben je even helemaal weg. Slechts een uur rijden vanaf Nederland (3 uur vanaf Amsterdam), perfect voor een lang weekendje weg!

camping Ardennen

De camping heeft veel activiteiten te danken aan haar prachtige locatie. Bossen, watervallen van Coo, het stuwmeer van Nisramont, de rotsformaties van La Roche, je kunt hier genoeg vinden voor een dagje weg. Er worden ook wel eens wilde zwijnen en herten gespot in het bos. Het is daarom ook de perfecte omgeving voor wandel-, fiets- en kanotochten.

Buitenactiviteiten

De heuvelachtige omgeving van de Belgische Ardennen leent zich uitstekend voor het beoefenen van een groot aantal buitensportactiviteiten, zoals klimmen, abseilen, mountainbiken en speleologie. Het hele jaar door worden deze en andere buitensportactiviteiten door het bedrijf RHM Buitensport vanaf de camping georganiseerd.

Zo kun je er mountainbiken: er zijn mountainbikes te huur om een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen te maken, met of zónder instructeur.

camping ardennen

De camping organiseert ook een Challengeparcours: je wordt meegenomen in de ongerepte natuur van de Belgische Ardennen voor een uitdagende hindernisbaan; je krijgt te maken met hindernissen over land en over water. Een klimnet, touwbruggen, de rivier, en andere uitdagende hindernissen zorgen voor spanning, humor en teambuilding. Ook leuk om met je collega’s te doen dus!

camping ardennen

Hiervoor moet je echt wel stevig in je schoenen staan. Je kunt namelijk naar beneden glijden vanaf 35 meter hoogte! Het is dan ook één van de langste tokkelbanen van de Ardennen. Je staat bovenaan de rots, de instructeur maakt je vast aan een kabel en het enige wat jij dan nog hoeft te doen is… springen! Laat je hoogtevrees thuis en geniet van het uitzicht, want dat is prachtig. Voor nog meer adrenaline kun je ook quadrijdenVerken het landschap met deze gave dingen! Lekker het bos in op vier wielen. Er zijn ook routes beschikbaar voor mensen zonder rijbewijs.

Wandeltochten

Een avontuurlijke wandeltocht: GPS wandeltocht. De weg vinden zonder het gebruik van een routebeschrijving maar met het gebruik van moderne technologie. Laat de satelliet je helpen en vind door middel van GPS met je team de eindlocatie! Er zijn routes variërend van 2 – 8 uur.

Via de camping kan je ook een heuse bierwandeling maken. Dat is pas een motiverende wandeltocht! Camping Petite Suisse heeft flessen Achouffe verstopt. Wat je vindt mag je houden! Geen fan van bier? Je kunt ook op zoek naar andere schatten met de geocaching wandeltocht.

Bij de fototocht ga je met behulp van een fotoalbum ga je op ontdekkingstocht door de heuvels van de Ardennen. Door goed om je heen te kijken en te beoordelen of de foto’s overeenkomen met de omgeving, leg je de wandelroute af.

Camperplaatsen

De camping beschikt over camperplaatsen met extra luxe voorzieningen. Het zijn plekken van minimaal 100 m², met 10 ampère elektra, een tv-aansluiting met Belgische en Nederlandse kanalen, en een eigen watertappunt en vuilwaterafvoer. Deze plaatsen beschikken over een verhard gedeelte, waar de camper op kan staan en een gedeelte met gras, om lekker op te zitten! Meer informatie over de camping vind je hier.

camping Ardennen

Al wel een route maar nog geen camper of caravan?

Bekijk al onze campers en caravans

 

Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je nog meer kampeertips? Kijk dan ook eens hier.

Camperroute in de Ardennen?

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>