De Elfstedentocht zwemmen? Voor een goed doel op pad met een Camptoo caravan

Een Elfstedentocht zwemmen? Gekkenwerk zou je zeggen, maar Maarten van der Weijden gaat het dit weekend proberen! Daarbij krijgt hij gelukkig hulp van een heel aantal zwemmers, zoals Wim. Wim heeft een Camptoo caravan gehuurd en staat daarmee op de camping in Friesland om in een aantal steden mee te zwemmen met Maarten.

Update: de waterkwaliteit werd te slecht bevonden voor de mensen die mee wilden zwemmen. Wim en de Berkelbaronnen gaan in ieder geval ergens anders zwemmen maar ze weten nog niet waar. Maarten vroeg om steun bij de Hel van het Noorden en daar willen ze hem in ieder geval ’s nachts ondersteunen.

Met de waterpoloërs de “Berkelbaronnen” zwemt Wim ook een stuk mee voor het goede doel. Met een aantal acties hebben ze al heel wat donaties opgehaald die ten goede komen aan de Maarten van der Weijden Foundation. De foundation zet het geld in voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Met een gezond lichaam een tegenprestatie leveren

Toen het idee eenmaal ontstond hoefde Wim niet lang na te denken. Wim: “Die vreselijke ziekte is heel dichtbij ons geweest. Mijn schoonmoeder is vorig jaar overleden. Dan ben je er nog vol van en dit is een manier om iets terug te doen. Je kunt zo weinig als iemand de ziekte krijgt. Het is mooi om met een gezond lichaam dan een tegenprestatie te leveren.” Wim zwemt zelf mee in 5 steden. 

zwemelfstedentocht  

Op de camping

Ze staan nu op een leuke camping in Oosterlittens, aan het water. “We wilden wel een beetje centraal zitten want ik zwem in 5 steden mee. Toen dachten we dan huren we een caravan, gaan we op de camping staan en gaan we van daaruit naar de tocht toe. Dan maken er meteen een langere vakantie van. In het dorp zijn er wel mensen met een caravan dus toen gingen we googelen en kwamen we bij Camptoo uit. Dit was onze eerste ervaring met de hele caravan opzetten. Maar dit ging eigenlijk heel goed, met een beetje hulp van de buurman!”  

200 kilometer zwemmen

Maarten zelf gaat 200 kilometer zwemmen, een hele uitdaging. Of hij het gaat halen? Wim: “Waarschijnlijk wel maar de temperatuur speelt nu wel mee want als je 50 uur in water van 20 graden ligt is dat niet bevorderlijk voor je lichaam. Maar hij is wel gemotiveerd genoeg om het door te zetten.”

Doneren

Wij wensen alle zwemmers heel veel succes! Wil je nog doneren? Kijk dan hier op de pagina van de Berkelbaronnen of op de pagina van de Maarten van der Weijden Foundation.

Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je graag kampeertips lezen? Kijk dan ook eens hier. Of bekijk meteen ons aanbod aan campers en caravans.

Campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>