De omslag van tent naar caravan – Mam is de hort op

'Mam is de hort op' is om. Na jaren met een tent en verzet tegen de caravan is ze het uiteindelijk toch gaan proberen. Ze schreef voor ons een blog erover: "Na alle vormen van kamperen te hebben meegemaakt wordt het nu tijd voor een nieuwe fase. Ik ben gezwicht om deze vakantie met een caravan op pad te gaan. En dat is best vreemd."

Ik heb mij namelijk altijd verzet tegen een caravan. Ik zette gelijk mijn hakken in het zand als er iemand voorstelde om met een sleurhut op vakantie te gaan. Als ik ga kamperen dan is dat in een tent. En het liefst in zo’n katoenen gevaarte dat nauwelijks te tillen is.

Tijden veranderen

Maar tijden veranderen, dus ook mijn kijk op kamperen. En je wordt ouder Mam. Geef het maar toe. En dan ga je dingen in een ander perspectief zien. Ook kamperen met een caravan. Dus toen ik eenmaal de voordelen zag en mijn ja woord aan de caravan gaf, gingen wij op zoek naar een huurcaravan.

Want naast een compleet ingerichte tent, een stacaravan of een vakantiebungalow, kun je ook een caravan huren. Zodat je kunt ervaren hoe dat is  zonder er eentje aan te schaffen.

Op zoek naar een huur caravan

We zoeken dus op “caravan huren”. En al googelend komen we bij Camptoo terecht. Een website waarop je een enorm aanbod campers en caravans van particulieren vindt, die via deze website te huur worden aangeboden. Je ziet caravans in alle soorten en maten waardoor je gelijk een beeld krijgt van welke types er allemaal zijn. Daarnaast zie je ook waar de caravans “staan”. Want het is natuurlijk niet handig om een caravan te huren van iemand in Zuid-Limburg als je, zoals wij, in het Noorden woont. En ook niet onbelangrijk, of de caravan van jouw keuze beschikbaar is tijdens jouw vakantie. En wat het gaat kosten.

caravan

Wie, wat, waar, wanneer

Op nog geen 20 kilometer bij ons vandaan ontdekken wij een mooie caravan die beschikbaar is in onze vakantieperiode. We leggen het eerste contact met de verhuurder en de mail die volgt is erg enthousiast.

We krijgen informatie over de caravan en van alle extra’s die erbij zitten.

Daarnaast zien we op de website een foto van de verhuurder, dus krijgen we ook een beeld van de eigenaar van ons tijdelijke vakantieverblijf.

Maar dat is nog niet alles. Naast foto’s van de caravan zit er ook een volledige beschrijving van ons vakantie-onderkomen bij.

Zo is de caravan volledig ingericht, heeft het een fietsenrek én een luifel. Zodat ik met (mijn eigen gascomfoortje) lekker buiten kan koken en natuurlijk ’s ochtends gewoon met mijn kopje cappuccino onder de luifel van het campingleven kan genieten.

caravan

We gaan het doen

Deze caravan gaat het worden. We sturen gelijk een mail waarin wij iets over onszelf vertellen en wat onze vakantieplannen zijn. Dat we ons hele leven hebben gekampeerd, maar nog nooit met een caravan. Over onze ervaring met het rijden met een aanhanger. En natuurlijk dat we het een leuke caravan vinden.

Ook hebben we afspraken gemaakt over wanneer we de caravan kunnen ophalen. Wat daarbij opvalt is dat het niet allemaal zo strak geregeld is. De dag dat je de caravan ophaalt hoef je niet te betalen, je betaalt namelijk per nacht. Dat is fijn en past ook bij de ongedwongen sfeer van vakantie vieren.

Inmiddels is onze reserveringsaanvraag geaccepteerd, de aanbetaling gedaan en de boeking definitief. Het aftellen kan beginnen. En ook het fantaseren over hoe het zal zijn: die caravanvakantie. Ik ben benieuwd.

Marion Stam

caravan

Marion Stam schrijft op haar blog Mam is de hort op over reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Dit jaar gaat zij voor het eerst op vakantie met een caravan.

Wil je meer van haar lezen? Kijk dan op www.mamisdehortop.nl

Camptoo?

Bekijk hier ons aanbod aan campers en caravans. Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je graag kampeertips lezen? Kijk dan ook eens hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>