Gratis overnachten in het Verenigd Koninkrijk? Dat kan!

Eerder hadden we het al over de France Passion, en Brit Stops heeft hetzelfde concept in het Verenigd Koninkrijk! Met meer dan 900 plekken over heel Groot-Brittannië en Ierland waar je gratis een nacht kunt staan! Hoe dat werkt? Lokale cafés, boerenwinkels, wijnboeren, brouwerijen, ambachts- en antiekwinkels bieden gratis een overnachtingsplek aan voor camperaars.

Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, gratis overnachten in het Verenigd Koninkrijk, maar het bestaat echt. Waar zit dan het addertje onder het gras? De gastheren en gastvrouwen zijn overtuigd van hun eigen producten en denken dat je ook wel iets wilt kopen uit hun winkel, café of brouwerij als je bij hun staat geparkeerd. Daar lijken ze ook gelijk in te hebben want 93% van de mensen die op een Brit Stop overnacht koopt ook iets bij de gastheer of gastvrouw.

Geen verplichtingen

Het is daarom ook een heerlijke ervaring omdat je lekker in de cultuur kunt duiken door kleine cafés, brouwerijen en boerenbedrijfjes te bezoeken. Je bent verder nergens toe verplicht, behalve dat je je bij aankomst even aanmeldt en als je weggaat je even gedag zegt. Om gratis op deze plekken te kunnen staan heb je wel een camper nodig én moet je een lidmaatschap afsluiten bij Brit Stops, vergelijkbaar met France Passion. France Passion was ook de inspiratie voor de oprichters van Brit Stops. Wannneer je een lidmaatschap afsluit ontvang je een Brit Stops sticker die je op de voorruit van je camper plakt. Een lidmaatschap kost £27.50 en dan ontvang je daarbij het Brit Stops boek met meer dan 700 plekken in Groot-Brittannië. Het is een fysieke gids die nergens online is te vinden en je dus lekker in de camper kan laten liggen. Zie hieronder een grappig filmpje dat Brit Stops er zelf over heeft gemaakt.

Geniet van de lokale cultuur

Het is de perfecte manier om wat van de lokale cultuur op te snuiven en de grote attracties voor even te vermijden. Dit is een perfecte combinatie met de vrijheid van het camperen! Zo kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt en vaak is het contact met de gastheer of gastvrouw erg persoonlijk. Meestal zijn er niet heel veel plekken beschikbaar en omdat je je aanmeldt kun je altijd even een praatje maken of vragen stellen over de lokale producten als je daar zin in hebt.

Geen voorzieningen

Let op! Brit Stops is alleen voor zelfvoorzienende campers. Caravans, tenten en niet-zelfvoorzienende campers kunnen er geen gebruik van maken omdat er geen voorzieningen aanwezig zijn. Het is dan ook bedoeld om een nachtje te blijven staan, maximaal 24 uur. In feite is het in veel opzichten vergelijkbaar met de meeste camperplaatsen, lees hier alle regels.

Wie heeft er wel eens gebruik van gemaakt? We zijn nog op zoek naar ervaringen met Brit Stops! Laat dan hieronder een reactie achter.

Bekijk hier ons aanbod aan campers en caravans. Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je graag kampeertips lezen? Kijk dan ook eens hier.

  1. Op pad met de Duikboot.. says:

    Wij hebben in de meivakantie gebruik gemaakt van Britstops en zijn op plekken geweest in Cornwall waar we nooit eerder zijn geweest. Erg leuke contacten met de gastheren en -vrouwen gehad, bij pubs en boerderijwinkels gestaan, maar ook op plekken aan zee. Geweldig concept, net als France Passion, Das Landvergnügen, Swiss Terroir, Espãna Discovery, Greenstop24.it..
    Echt de leukste manier om op gave plekken te staan en heerlijk te eten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>