De beste plekken in Europa voor de Indian Summer

Lekker na het hoogseizoen op pad? Omdat we zelf het nazomeren ook heel lekker vinden zochten we uit wat de mooiste plekken zijn om in september of oktober heen te gaan. Welke gaat er op jouw lijstje?

Nazomeren in Smaland – Zweden

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij Indian Summer of nazomeren, maar dit is misschien wel een van de mooiste plekken om dat te doen. En dan bedoelen we niet de Smaland in de Ikea waar je je kinderen achterlaat (hoewel die ook erg kleurrijk is, het hele jaar door), maar het schitterende stukje Zuid-Zweden. Zeker in september en oktober kun je urenlang door de gekleurde bossen lopen zonder iemand tegen te komen. En hadden we al gezegd dat het een geweldig camperland is?

Het tropische zuidwesten van Engeland?

Niet helemaal tropisch, vooruit. Subtropisch. We hebben het hier al eerder over gehad, maar het blijft een hele goede plek met haar subtropische klimaat voor de nazomer. Het zuidwesten van Engeland is perfect als je wel fan bent van Engeland maar geen fan van de kou. De mooie kliffen, stranden en baaien bij zonsondergang? Mogen we nu al vertrekken? Wist je trouwens dat je er ook heel erg prima kunt wandelen?  

wandelen in Zuid-West Engeland

Romantiek in de wildernis – Eifel

Indrukwekkende bossen, romantische beekdalen, heide, flinke rotsen en wildernis. En als die wildernis ook nog eens 15.000 voetbalvelden groot is (ik kan me er moeilijk een voorstelling van maken) dan weet je dat je je hier een tijdje kunt vermaken. Pak in september nog de laatste zon mee of ga voor de mooie herfstkleuren in oktober.

National Park Eifel

De drukste periode in Bretagne

In het najaar begint voor sommige Bretonse inwoners de drukste periode van het jaar. De oogst van de appels begint dan namelijk, voor de bekende Bretonse cider. Een goed excuus om eens even een kijkje te nemen in de keuken van dit typische drankje. De kustlijn is in de herfst misschien ook wel nóg iets mooier.

Bretagne

Misschien wel het hoogtepunt: Schotland

Vind je ergens mooiere herfstkleuren dan in Schotland? Laat het ons dan weten, want wij kunnen het niet vinden! Als het groene plaatsmaakt voor de oranje gloed, is het hier nog meer genieten dan tijdens de zomer. De (wilde) natuur is dit écht iets wat je van je bucket list af wilt strepen. Ik heb stiekem al even een camper voor je opgezocht in Schotland zodat je gewoon meteen kunt gaan. Tot over 3 weken!  

Schotland

Het altijd mooie Kroatië

Wij houden heel erg van Kroatië, maar als ik eerlijk ben: het kan er soms wel erg druk zijn. Daarom is Kroatië eigenlijk veel lekkerder als het massatoerisme een beetje afneemt en ook de lokale bevolking weer langzaam het leventje oppakt buiten het toeristenseizoen. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 24 graden hoef je ook geen kou te lijden in september.

Rovinj

Sunny side of life: Algarve

En soms wil je ook gewoon de zon op zoeken, dus ga je lekker naar een van de zuidelijkste puntjes van Europa. Dit is ook echt typisch een plek die je het beste in het voor- of naseizoen kunt bezoeken. Het klimaat is het hele jaar door goed, net als de stranden, de mensen en het eten.

Algarve

Zoek het hogerop in het najaar: de Dolomieten

Je verwacht niet echt lekkere temperaturen in september of oktober maar eigenlijk zijn dit de mooiste maanden om de Dolomieten in te gaan. Het weer is er over het algemeen rustig, net als het aantal reizigers! Vaak kun je lekker ver kijken doordat de luchtvochtigheid beter is. Dat betekent niet dat het meer regent, in de zomer valt meer neerslag dan in september en oktober!

Dolomieten

Ergens in Spanje. Maakt ons niet uit waar

We kunnen nu wel een plekje gaan aanwijzen, maar eigenlijk is alles in Spanje gewoon heerlijk in september en oktober. Costa Dorada? Dan gaan we lekker aan de kust hangen. De Navarra woestijn in? Ook een bijzondere ervaring. Meer cultuur en steden? Dan gaan we roadtrippen van Malaga naar Granada naar Cordoba.

Spanje

Ben je er van overtuigd dat je nu toch nog even weg moet? Bekijk hier alle campers voor de vakantie die bij jou past!

campers

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>