Waar kun je het beste Oktoberfest vieren in Europa

Bij Oktoberfest denkt men natuurlijk gelijk aan het Münchner Oktoberfest. Dit oktoberfeest begint al op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt de eerste zondag van oktober. Maar naast dit wereldberoemde bierfestival in München zijn er vele landen gevolgd met hun eigen 'Oktoberfesten'. Zo hebben de Chinezen het op één na grootse oktoberfeest ter wereld in de stad Qingdao. En zelfs in de stad Blumenau (nee niet in Duitsland, in Brazilië!) is een heus oktoberfeest opgericht dat een kleine miljoen feestgangers trekt.

Is het nou te kort dag voor je om het Münchner Oktoberfest te plannen in je reis, of ligt China en Brazilië je te ver weg? Nederland heeft als goede buur ook een waardig volksfeest opgezet! Zo is sinds 2004 het Oktoberfeest Sittard uitgegroeid tot het grootste najaarsfeest van het Zuiden. Zo groot zelfs, dat het is opgenomen in de wereldwijde top 10 van oktoberfeesten! De feestgangers hullen zich massaal in Dirndl-jurken en Lederhosen voor dit zes dagen durende feest.

Oktoberfest Nederland

Oktoberfest Nederland

In de historische binnenstad van Sittard kun je van 12 tot en met 17 oktober terecht voor de echte Oktoberfest-experience! Vier gigantische feestpaviljoens, een mega kermis, parades, activiteiten voor jong en oud zorgen voor een geweldig evenement waar de gehele gemeenschap bij betrokken is. Beleef het met live muziek, een volle bierpul, zuurkool met varkensvlees en waag je in traditionele klederdracht!
Oktoberfest Nederland

Oktoberfest Hannover

Als Sittard toch niet Duits genoeg is, kun je ook dichterbij in Hannover de Beierse traditie beleven. Op het eerste gezicht past de Beierse traditie misschien niet bij de Noord-Duitse stad, maar het Oktoberfest in Hannover is een ware magneet voor bezoekers. Met veel bekijks, zoals feesttenten, attracties en een eigen specialiteit: Lüttje Lage- een traditioneel mengsel van bier en graan. München heeft toch wel een serieuze concurrent aan Hannover.

Oktoberfest België

Ook in buurland België beginnen de oktoberfeesten aan te slaan. Naast Oktoberfest in Antwerpen en Wieze heb je ook oktoberfeest in Lommel. Het Oktoberfest in Lommel duurt 3 dagen, waarbij elke dag een ander thema heeft. Vrijdag staat in het teken van de Flugel Apres Ski Party, zaterdag draait alles om het Oktoberfest en op zondag wordt afgesloten met een waar Rocktoberfest.

Wil je ook graag in oktober nog naar het Oktoberfest of er gewoon nog even op uit? Bekijk hier alle campers voor de vakantie die bij jou past!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>