Toeren door eigen land: provincie Gelderland

Kom tot rust in eigen land. Met een combinatie van prachtige natuur en rijke cultuur biedt provincie Gelderland de ideale mix voor een avontuurlijke toer binnenslands met de camper.

Fiets of wandel over pittoreske dijken, langs boomgaarden vol bloesem of fruit in het prachtige Rivierenland. Vind gezellige restaurants in de Achterhoek met de lekkerste streekproducten op het menu. Of ontdek de Veluwe; kom voor de rust, ruimte, wellness en bijzondere flora en fauna. Mooie steden binnen Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen bieden unieke winkels en gezellige cafés en restaurants, maar ook prachtige historische gebouwen en musea. En dit is allemaal te doen in de provincie Gelderland! 

Terug naar de middeleeuwen – Rivierenland

We beginnen de tour in Rivierenlandbij Slot Loevestein. Het slot is één van de bekendste Nederlandse kastelen. Hier bevindt zich ook een rustig gelegen camperplaats (vier staanplaatsen) op steenworp afstand van het fort. Een prachtig natuurgebied met grazende Rode Geuzen en voorbij galopperende paarden, met in je ‘achtertuin’ Slot Loevestein. En dat allemaal gratis! Is de camperplaats vol kun je terecht bij Camping Het Groene Eiland. Vanuit deze camping kun je zo de Maas opvaren. Je kunt er dan ook motorboten, zeilboten, sloepjes en kano’s huren. De staanplaatsen zijn afgebakend en bijna allemaal aan of met zicht op het water. Kun je geen genoeg krijgen van middeleeuwse kastelen? Dan ben je met een half uur rijden bij het Kasteel Ammersoyen, één van onze best bewaarde middeleeuwse burchten.  

Camper huren Gelderland

Fotograaf: Paul van de Velde – CC BY 2.0

De ‘Big Five’ van Gelderland – de Veluwe

De reis zet voort naar het op één na grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Hier is onze eigen ‘Big Five’ te vinden! Ga eropuit in de natuur en ontdek edelherten, wilde zwijnen, de ree, de das en de vos. Vind hier tips bij het spotten van wild! Maak prachtige fiets- en wandeltochten door afwisselende landschappen van bossen, heide en grasvlaktes. Voor de echte kunstliefhebber is een bezoek aan het bekende Kröller-Müller Museum onmisbaar! Parkeer de camper bij recreatiepark ‘t Veluws Hof, dan ben je nog geen 15 minuten fietsen verwijderd van de ingang van het Nationale Park De Hoge Veluwe. 

camper huren gelderland

Historische steden en boeren mosterd – de Achterhoek

Wil je in alle rust genieten van de prachtige Achterhoek? Zet dan je camper neer op Camping Kom-Es-An in Hengelo. De camping biedt royale plaatsen voor campers en beschikt over moderne voorzieningen. Ontdek gezellige middeleeuwse stadjes zoals één van de kleinste steden van Nederland: Bronkhorst. Is Bronkhorst je te klein kun je ook nog terecht in Doesburg, één van de negen Nederlandse Hanzesteden. Geniet hier van de oudste horecagelegenheid van Nederland, Stadsbierhuys de Waag. Of waag je naar de mosterdfabriek/museum en ontdek authentieke Doesburgsche mosterd.

‘De Groenste Stad van Europa’ – regio Arnhem 

We laten de Achterhoek achter ons en gaan door naar regio Arnhem. De Gelderse hoofdstad heeft een rijke historie met de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de monumentale villa Hartenstein bevindt zich het Airborne Museum. Maar Arnhem staat ook bekend als ‘De Groenste Stad van Europa’, en dat is niet voor niets. Arnhem telt dertien prachtige parken. Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park, op slechts vijf minuten lopen vanaf het centrum van de stad. 

Camper huren Gelderland

Fotograaf: Luc. T – CC BY 2.0

De oudste stad van Nederland – Rijk van Nijmegen 

We eindigen de tour in het Rijk van Nijmegen, en ja, ook hier ontbreekt geen natuur! Een mooie camperplek is te vinden bij Natuurkampeerterrein Groesbeek. Bovendien is Groesbeek met 22 hectare aan wijnbouw het grootste wijndorp van Nederland! Er zijn dagelijks rondleidingen en proeverijen, met als hoogtepunt van het jaar de Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek in het laatste weekend van september. Vanaf Groesbeek ben je binnen een half uur rijden in het centrum van Nijmegen. Maak een stadswandeling en ontdek het Valkhof park, de Stevenskerk en de Lange Hezelstraat. Of waan je in de belevingswereld van een slechtziende in het MuZIEum.

Camper huren Gelderland

Zelf Gelderland verkennen met de camper? Bekijk hier het aanbod in Gelderland! Klik op de button hieronder voor het volledige aanbod. 

camper huren gelderland

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>