De beste wintercampings in Europa

Krijg jij maar niet genoeg van kamperen? Een beetje kou houdt jou niet tegen? In de winter kamperen is een avontuur en zeker iets wat je een keer gedaan moet hebben! We hebben de beste wintercampings in Europa voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar de beste hotspots zijn (want verwarmde sanitair gebouwen zijn dan wel een must!).

Als je in de winter op reis gaat is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Met welke camper ga je op pad, wat neem je mee en het belangrijkste: wat wordt de bestemming? Hierbij onze topbestemmingen voor de leukste wintervakanties!

Oostenrijk

Het land bekend van Mozart, de hoogste Alpen en natuurlijk wintersport! Winterkamperen kan op verschillende droomlocaties in Oostenrijk. Zoals bij Tirol Camp Fieberbrunn, waar je zowat naast de skiliften kunt parkeren! Ook kun je in de alpenrepubliek vertoeven op Camping Grubhof Lofer. Inclusief bij de camping gratis toegang tot het warme wellnesscenter en een gratis shuttlebus naar het skiresort Lofer Alm!

wintercampings in europa

Duitsland

Bij onze oosterburen kun je terecht bij Camping Hoch-Schwarzwald, je raadt het al, in het hartje van het Zwarte Woud. En ook nog eens naast een skilift! Of je kan de camper neerzetten bij Vital Camping Bayerbach, in de buurt van München. Beschikt over een riant binnenzwembad en wellness spa.

wintercampings in europa

Zwitserland

Bij Camping Eienwäldli in Engelberg, Centraal Zwitserland, ben je omringd door besneeuwde bergtoppen! Ook profiteer je van een gratis shuttlebus, is er een mooie crosscountry trail en last but not least: een verse bakker met warme broodjes om de hoek. Camping Jungfrau Holidaypark heeft een echte droomligging! Zet de camper neer in de vallei en geniet vanonder de luifel van wel drie verschillende watervallen!

Nederland

Maar ook in eigen land is het prima bivakkeren. In Drenthe kun je bijvoorbeeld kamperen bij Camping Voscheheugte, voorzien van een verwarmd toiletgebouw, een gemeenschappelijk slechtweerruimte en vuurkorven met een royale houtvoorraad! Of je kunt terecht in Noord-Brabant, in Aarle Rixtel. Daar bevindt Camping Eco-Touristfarm de Biezen zich. Met een verwarmd theehuis op loopafstand, warme douches of een aantal leuke schaatsbanen in de directe omgeving is het er goed uit te houden in de winter.

Met een van de bovenste campings zit je altijd goed. Door de verwarmde voorzieningen is het niet kramperen, maar gewoon lekker kamperen!

wintercampings in europa

Naast een goede wintercamping is ook een winterbestendige camper belangrijk. Bekijk het aanbod door op onderstaande button te klikken!

camper huren Overijssel

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>