Toeren door eigen land: provincie Limburg

Limburg staat bekend om haar glooiende landschappen en bourgondische gastvrijheid. Niet voor niets wordt Zuid-Limburg het stukje buitenland in Nederland genoemd, je waant je al snel in een ander land door het heuvelachtige landschap en de pittoreske dorpjes. Limburg is de ideale provincie om met de camper te verkennen.

Limburg heeft de toerist ook meer dan genoeg te bieden. Naast tot rust komen in een van de vele wellness spa’s kun je ook de actie en het avontuur opzoeken in de verschillende attractieparken en zelfs fietsen door grotten!

Noord-Limburg 

De tour begint in Noord-Limburg. De streek van actieve dagjes uit, streekproducten, ongerepte natuurparken en optimaal ontspannen. Zet de camper neer bij Camperplaats ‘t Rooth. Vanuit deze plek kun je mooie wandel- en fietstochten maken in de buurt. Ook zit je maar 20 minuten rijden van het centrum van Venlo verwijderd. Geniet van de historische binnenstad, ga shoppen bij een van de shoppingcentra, of waag een bezoek aan het Limburgs Museum. Ben je met de kids? Met een kwartier rijden vanaf de camperplaats ben je bij attractiepark Toverland. Voor de echte actievelingen onder ons is een bezoek aan klimpark Fun Forest onmisbaar! Met negen verschillende parcours komt iedereen aan zijn of haar klimmen. Fan van Hertog Jan? De brouwerij in Arcen zit ook dicht in de buurt, maak van tevoren een reservering en krijg een leuke rondleiding. Sluit af met een lekker biertje!

camper huren Limburg

THE PROGRESS FACTOR – CC BY-ND 3.0 – Brouwerij Arcen

Midden-Limburg 

We gaan door naar Midden-Limburg, het smalste stukje van Nederland, en zetten de camper neer op Camperplaats Weert. In 2014 is deze camperplaats uitgeroepen tot camperlocatie van het jaar! Voor de adrenaline junkies is er genoeg te vinden op de Maasplassen: waterskiën, flyboarden of wakeboarden, het kan er allemaal. Of huur een sloep en maak een mooie rondvaart. Terugkomen met de meest bijzondere foto’s? Bezoek het fotogenieke, ‘witte stadje’ Thorn. Met nog geen half uur rijden vanaf de camperplaats in Weert ben je in Roermond. De stad staat bekend als heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan vijf miljoen shopaholics trekt. En met België en Duitsland op steenworp afstand is er meer dan genoeg te doen in en rondom Midden-Limburg!

camper huren Limburg

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg heeft het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg. Vlakbij de top ligt het bekende Drielandenpunt, waar Nederland, Duitsland en België elkaar ontmoeten. Niet enkel het hoogste punt zet Zuid-Limburg op de kaart. We duiken ondergronds en ontdekken het eeuwenoude, 250 kilometer lange, ondergrondse gangenstelsel: de mergelgrotten. Je kan het gangenstelsel ook op actievere manieren verkennen: van grotbiken tot zelfs lasergamen! Zet de camper neer op Boerderijcamping Schrouff in Vijlen. Zo ben je op een van de zuidelijkste punten van Nederland. Ook ben je dichtbij het Drielandenpunt en Valkenburg. Bij deze toeristische trekpleister kun je na het grotten verkennen terecht bij hét wellness centrum van Nederland. Met de kinderen kun je ook langs dierentuin GaiaZOO voor een indrukwekkende wereld van dier en natuur.

Maastricht

Historische panden én hippe designwinkels. Gezellige terrassen én chique restaurants. Grotten én torens. Stadsmuren én waterwegen. Bruisende evenementen én hellingen met wijnranken. Dat maakt Maastricht een geliefde bestemming voor een weekendje samen of een dagje shoppen. Ook voor historie en cultuur ben je in Maastricht op de juiste plek. Bezoek Fort St. Pieter, de grotten Noord of Grotten Zonneberg. De camper kun je kwijt bij camperplaats Maastricht Marina, vlakbij het centrum maar toch alle rust bij de jachthaven.

camper huren Limburg

Jason Eppink – CC BY 2.0

Zelf Limburg verkennen met de camper? Bekijk hier het aanbod in Limburg! Klik op de button voor ons volledige aanbod.

camper huren Limburg

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>