Tjoolaard met een camper naar Paradise City

Wij vroegen troubadour Tjoolaard of hij niet een keer met een camper op pad wilde en hij koos ervoor om naar het festival Paradise City te gaan. Hij huurde de camper van Gregory en vond het misschien toch wel lekker in zo'n camper in plaats van een tentje.

Tjoolen is het West-Vlaamse woord voor sukkelen, of doelloos ronddwalen. Tjoolaard gebruikt het woord het liefste in de laatste betekenis en daar komt zijn naam dan ook vandaan. Hij schrijft over de leukste bestemmingen, geeft tips maar schrijft ook reviews en wilde graag Camptoo testen. Dit was het resultaat:

camper festival

Festivalcampings

Haaa festivalcampings. ‘s Nachts minstens drie keer struikelen over tentkoorden, gasvuurtjes die ontploffen en een wildvreemde zatlap die plots in je tent kruipt. Jezelf wakker zweten ‘s na amper drie uur slaap want in de tent links van je kozen ze voor een rituele paringsdans, in die rechts was er een mini heavy metal-conventie terwijl ze in de tent achter je maar bleven discussiëren of je in puree een scheutje melk doet of niet. Ooit werd ik zelfs drijvend op mijn luchtmatras wakker. Een hevige stortbui had mijn tent onder water gezet. Het heeft zo zijn charmes. HOEREUH!

camper festival

Nu, een jaartje ouder, ontzie ik de festivalcamping wel wat. Een AirBnb in de buurt of een wat luxueuzere camping verderop kunnen ook al tegenwoordig. Of een mobilhome natuurlijk! Camptoo klopte even aan met de vraag of ik hun concept niet wou testen. Via hun site mocht ik een camper kiezen voor drie dagen en naar gelijk waar rijden ermee. Het festival Paradise City werd onze bestemming.

Het concept

Camptoo is een platform waarop campereigenaars en mensen die een camper willen huren, samenkomen. Een soort AirBnB voor mobilhomes dus. Naargelang het aantal personen dat meereist, kies je voor een uitgebouwde minibus, een caravan of een potige mobilhome. Klik, klik, klik, contractje tekenen en om je tijdelijke woonst gaan bij de eigenaars zelf. Easy peasy.

camper festival

Op naar Paradise City

Paradise City, een muziekfestival dicht bij Brussel, was onze eindbestemming. Vijf boys, dus kozen we voor het grootste model camper beschikbaar waar we geen bijzonder rijbewijs voor nodig hadden. En zo belandden we uiteindelijk bij de immer sympathieke Gregory en zijn hypermoderne Fiat Granduca. Na enkele hartelijke woorden uitleg over hoe alles ineen zat, trokken we de baan op. Verbazingwekkend hoe vlot zo’n kolos trouwens rijdt.

Met een camper werd het festivalleven plots toch een stuk aangenamer. Properder vooral, want in de mobilhome zitten twee douches, buiten en binnen. Met warm water! ‘s Morgens op het gemak de tafel en stoelen uitplooien, omelet met spek bakken en verse koffie zetten; je zou voor minder het eerste concert missen. Om nog maar te zwijgen over verse spaghetti eten onder de luifel, als echte schaduwkrijgers.

camper festival

Maar het grootste voordeel is natuurlijk het slapen. De wanden van de camper isoleren sowieso beter tegen lawaai en zon, plus je slaapt op een degelijke matras, met lakens en kussens. Je rijdt ook met een halve camion de camping op, dus neem je gewoon mee wat je wil. Hallo plonsbadje? Ah nee, slapen is trouwens niet het grootste voordeel. Die eer is weggelegd voor… de diepvries! Cornetto’s eten op een festival, ‘t is gelijk een te spannende broek opendoen!

camper festival

Op de camping zelf stonden enkele andere campers en dat gaf meteen een gezellige sfeer. Campers ondereen, Team Mobilhome, Bezitters van een proper toilet. Het maakt me benieuwd hoe een langere reis, een echte roadtrip met zo’n huis op wielen is. Toch maar eens op de planning zetten.

Neem voor meer leuke tips ook eens een kijkje op de blog van Tjoolaard of volg hem op Instagram. Wil je zelf graag op pad met een camper bekijk dan hier onze campers of bekijk alle campers geschikt voor een festival via de button hieronder.

Bekijk al onze festivalcampers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>