Het gevaarlijkste wandelpad van Europa; durf jij het aan?

Voor wie zich graag op het randje begeeft moet hem gelopen hebben: Europa's gevaarlijkste wandelpad, ‘El Caminito del Rey’. Sinds maart 2015 is het pad heropend voor echte avonturiers. Het pad heeft een lange tijd dicht gezeten maar na een restauratieperiode van een jaar kun je het pad weer betreden als je durft...

El Caminito del Rey heeft zijn naam te danken aan de koning van Spanje destijds: Alfons XIII. In 1921 gebruikte de koning het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen. Vanaf dat moment staat het pad bekend onder zijn huidige naam El Caminito del Rey: het Koningspad. In 1901 werd El Caminito del Rey gebouwd met als doel goederen te vervoeren tussen de twee watervallen. Het drie kilometer (7,7 kilometer met 4,8 km aanlooproute) lange pad van een meter breed bevindt zich op 100 meter hoogte boven de rivier ‘El Chorro’.

Levensgevaarlijk

In 1992 besloot de overheid het gebied te sluiten omdat veel stukken in slechte staat verkeerden en dus levensgevaarlijk waren. Er waren zelfs delen zonder leuning en op sommige plekken lagen slechts een paar smalle metalen balken. Desondanks waren er vier waaghalzen die hun leven hebben geriskeerd en die El Caminito del Rey niet hebben overleefd. Vanaf dat moment is de overheid het gebied strenger gaan beveiligen zodat er niemand meer op kon. Deed je dit toch dan kon je zomaar ineens 6000 euro armer zijn.

El Caminito del Rey bezoeken

Het restauratieplan in 2006 heeft ervoor gezorgd dat wij nu het pad weer kunnen betreden. Er werd een grove 5 miljoen euro geïnvesteerd in het plan waardoor de wandelpaden hersteld konden worden met helikopters. Voor maar 6 euro kun je nu El Caminito del Rey bewandelen. Houd er wel rekening mee dat kinderen onder de 8 jaar niet zijn toegestaan en dat het pad is gesloten bij een windkracht van 35 kilometer per uur. Maar laat je vooral niet afschrikken want: ‘Right on the edge of fear is where the trust can grow’.

Begin je reis naar El Caminito del Rey hier

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>