Tolheffing in Duitsland wordt in oktober 2020 ingevoerd

Camperaars en vakantievierders opgelet! De eerder aagekondigde tolheffing in Duitsland wordt in oktober 2020 ingevoerd. Dat werd bekend gemaakt in een tweet van de Duitse minister van Transport en Infrastructuur.

Als je eind 2020 op vakantie gaat naar Duitsland en daarbij over de Autobahn rijdt, ga je tol betalen. De “Pkw-Maut” moet in oktober 2020 worden ingevoerd. De Duitser minister Andreas Scheuer brengt het nieuws in een videoboodschap op Twitter: “We hebben voor de jaarwisseling nog hard gewerkt en nu staat het vast: de tolheffing wordt in oktober 2020 ingevoerd.” De tolheffing zou eigenlijk in 2019 worden ingevoerd maar door verschillende oorzaken werd dat vertraagd, waardoor het elektronische vignet er pas in oktober 2020 gaat komen.

Veel weerstand

Het plan om het tolvrije snelweggebruik aan te passen stuitte op veel weerstand in de Europese Unie. Onder andere Nederland en Oostenrijk stapten naar het Europees Hof van Justitie, de uitspraak daarvan zal waarschijnlijk in juni 2019 plaatsvinden. Vooral veel mensen in de grensstreek waren het niet eens met deze maatregel.

Campers worden in deze regeling apart belast met een toltarief van €16 per 200kg gewicht, met een maximum van €130 volgens het laatste bericht.

Camptoo?

Camptoo is het grootste camper- en caravandeelplatform van Nederland. Bekijk hier ons aanbod aan campers en caravans. Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je graag kampeertips lezen? Kijk dan ook eens hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>