Verhuurder Adam wint een reis naar Australië: zijn verhaal

Meld je aan om je camper te verhuren, verdien extra geld, en win een reis naar Australië. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Adam Newell kan je vertellen dat dat niet zo is: hij won Camptoo’s winactie. Adam woont in Londen, en hij en zijn vrouw nemen hun twee tienerzoons zo vaak als ze kunnen mee op vakantie in hun camper, ‘Dora’. We belden hem op vlak voordat hij op het vliegtuig naar Melbourne stapte.

“Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik helemaal verrast,” vertelt Adam. “We waren toevallig op dat moment bij onze camper. Ik was totaal verbaasd. Ik hield het een tijd geheim voor mijn vrouw, maar op een avond kwamen we terug van de pub en vertelde ik haar over de winactie. Ze was niet bijster geïnteresseerd, totdat ik de prijstrekking afspeelde en ze mijn naam hoorde. “Wacht eens even, zei hij jouw naam?” Ik moest het terugspoelen en nog een keer afspelen, ze kon het niet geloven!”

win Australië reis

Prijswinnaar Adam, zijn vrouw en campereigenaar Tim

Losse plannen

Ze mochten kiezen of zij naar Melbourne of Brisbane wilden. Dat was geen moeilijke keuze: Adam’s vrouw heeft familie in Melbourne. “We kijken er erg naar uit om de familie een paar dagen te zien. Verder hebben we niet echt verwachtingen van deze trip, en dat is heel verfrissend! We willen aankomen en dingen een beetje op z’n beloop laten.” Gevraagd naar de plekken die ze willen bezoeken, vertelt Adam: “we hebben een heel los plan. Het fijne aan een camper is dat je niet vastzit aan een planning. We hebben het een beetje open gelaten; nadat we de familie bezocht hebben gaan we oostwaarts, richting Mornington Peninsula. Daar kun je naartoe met een klein pontje waarmee je over een enorme baai vaart. Daar blijven we een dag of twee, waarna we de Great Ocean Road op gaan. Als we genoeg tijd hebben, gaan we nog de bergen in en vervolgens terug naar Melbourne.”

Kamperen is Adam en zijn familie niet vreemd. Zijn vrouw en hij werken allebei, en als de kinderen vakantie hebben trekken ze met de camper heel Europa door. Spanje, Frankrijk, Ibiza… “Ibiza is niet de beste bestemming om met je camper naartoe te gaan: het is er warm, en ze zijn er niet echt op uitgerust. Er zijn veel betere kampeerplaatsen in Frankrijk. Frankrijk is enorm, en het midden van het land kan een beetje saai zijn, maar aan de kusten is het fantastisch kamperen. Toch zoekt hij het liever dichter bij huis: “mijn favoriete land om in te kamperen is het Verenigd Koninkrijk. Het is klein genoeg om doorheen te gaan, en er zijn veel verschillende dingen om te zien.

win Australië reis

Dora, Adam zijn eigen camper

Een fantastische ervaring

Het is niet helemaal Adam’s ding om levenloze objecten een naam te geven, maar toch wilde hij dat wel graag bij zijn camper. Het werd de naam Dora- uiteraard geïnspireerd door Dora the Explorer, maar ook door de enorme Newfoundlander hond van zijn vriend. Camper Dora is in goede handen, vindt Adam:
“Ik heb alleen maar goede ervaringen met het verhuren van mijn camper via Camptoo,” zegt hij. “Je krijgt het juiste type huurder, je kunt checken of ze bij je passen en ik heb nog nooit problemen gehad. Het is simpel, alles wat je nodig hebt wordt geregeld, en alles loopt heel soepel!” Voor mensen die overwegen om ook hun camper te verhuren heeft Adam een boodschap: “Als je camper op je oprit of in je garage staat en een aantal maanden niet gebruikt wordt, waarom zou je ‘m dan niet verhuren en een beetje extra geld verdienen? Het zou zomaar kunnen dat je gelijkgestemde, aardige mensen ontmoet. Je hebt natuurlijk de optie om ja of nee te zeggen: jij hebt de volledige controle. Daarnaast,” voegt hij toe, “geef je mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met kamperen een prachtige ervaring.”

Vijf maanden nadat Adam begon met het verhuren van Dora via Camptoo, zijn de rollen omgedraaid: nu is Adam de huurder. Hij heeft zijn tijdelijke camper opgehaald bij Tim, een mede-eigenaar aan de andere kant van de wereld. Adam is op dit moment halverwege zijn reis van twee weken.

Over Camptoo

Camptoo is een platform dat eigenaren van campers en caravans verbindt met mensen die willen genieten van wat tijd op de weg. Als jij een camper of caravan hebt, kunnen wij je helpen deze te verhuren wanneer hij niet gebruikt wordt. Jij verdient een extra inkomen, en wij maken het je super makkelijk door het zware werk voor je te doen. Voor meer informatie, klik hier.

 

Of wil je een camper of caravan huren? Klik dan op onderstaande button.

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>