“Beste tip? Die camping midden in Parijs!”

Met z’n vieren onderweg in een Volkswagen T5 Westfalia camper reizen Aart, Lies, Fien(7) en Maas(4) door Frankrijk naar Saint-Tropez. Onderweg kamperen ze op twee wel heel bijzondere plekken: de camping waar 18 jaar geleden de vonk oversloeg en een camping midden in Parijs.

Met z’n vieren in de camper, hoe gaat dat?

Aart: “We hebben dit concept vorig jaar ook beproefd, met de kinderen boven in het hefdak en wij daaronder. Zo kunnen we ‘s avonds nog een beetje rond de camper lopen en een wijntje drinken. Dit jaar wilden we een tentje mee zodat we af een toe in een wat groter bed konden slapen dan die van de T5.“

Camping Parijs

Wat zijn jullie plannen?

Lies: “We hadden eigenlijk twee doelen: de eerste was een camping in de Auvergne omdat we elkaar daar ontmoet hebben en de tweede was Saint-Tropez om te snorkelen. Dat was ook meteen het verste dat we gingen. We hadden daar een camping in een dorpje, een voorstad van Saint-Tropez dat er hemelsbreed 6 km vandaan lag.”

Hoe was dat?

Aart: “Het is echt een leuke stad. We waren er op zaterdag tijdens de grote markt. Je hebt er wat kleine strandjes waar je kunt zwemmen en snorkelen, en lekker vissen kunt kijken. Het is ook wel echt een luxe stadje natuurlijk, het ziet er allemaal schitterend uit.” Camping ParijsWat was het hoogtepunt?

Lies: “Ik vond het fietsen overal heel fijn. De camper neerzetten en dan daarvandaan de fiets van de camper pakken om boodschappen te doen of om stadjes te bezoeken. Maar ik denk dat de camping in Parijs het echte hoogtepunt was, helemaal omdat we daar ook met de fiets konden.”

Aart: “In Parijs schijnt het al jaren zo te zijn dat ze zich ook echt richten op meer mensen laten fietsen en dat ze daar ook fietspaden aanleggen zodat je ook een beetje veilig over straat kan. De fietsen bij je hebben, dat is wel echt een enorme toevoeging aan een campervakantie.”

Camping Parijs

Hoe was die camping?

Aart: “Je moet wel een plaats van tevoren reserveren maar het is zeker een extreme aanrader. Je kampeert in het bos aan de westkant van Parijs en vanaf de camping ben je in 30 minuten met de fiets in het hart van Parijs. Op de camping zijn ook fietskaarten beschikbaar zodat je Parijs kunt verkennen op de fiets. Als je geen fiets hebt kun je ook met een shuttlebus naar de metro. Het zijn ook echt grote plekken, dus met een grote camper kun je ook prima staan. Wij stonden denk ik op een plek van 5 bij 5 meter. Dat was goed geregeld, echt leuk.”  

Camping ParijsEn hoe was het om weer terug te zijn op de plek waar de vonk oversloeg?

Aart: “Wel leuk om allemaal weer te zien. Het is 18 jaar geleden en de tijd heeft daar ook niet stilgestaan. Het is zo’n camping municipal, een gemeentecamping, heel erg minimalistisch. Er loopt een riviertje langs maar er is eigenlijk weinig veranderd.”

En jullie hebben nu voor de tweede keer een camper gehuurd. Hoe ging het ophalen van de camper?

Aart: “We hebben hem opgehaald in Cuijk bij een man die volgens mij gepensioneerd is en 3 campers verhuurt. We wilden heel graag een compacte camper zodat je wel lekker door kan rijden, net als met je auto. Met deze T5 heb je ook het voordeel van een goed ingerichte camper. Vorig jaar hadden we ervaring van een generatie ervoor, T4. We wisten precies wat je ongeveer kon krijgen maar ook welke dingetjes net niet handig waren. Daarom wilden we dit keer een iets nieuwere generatie omdat de kleine dingetjes in het interieur gladgestreken zijn. Daardoor gaan sommige dingen net iets makkelijker.”

Camping Parijs

Jullie hebben dus al wat ervaring met het huren van campers? Tips?

Aart: “Het is denk ik heel goed om van tevoren even te gaan kijken voordat je ‘m vastlegt. Dat je de verhuurder leert kennen en op basis van hoe de camper er in het echt uit ziet je keuze kunt maken.

Lies: “Vorig jaar zei de eigenaar ook: leg hem nog niet vast, kom eerst maar even kijken.”

Aart: “Het is goed om te kijken of het betrouwbaar is en of het echt iets voor je is. Ik moet zeggen: het lijkt heel makkelijk om met een camper op pad te gaan maar met 2 kinderen is het ook op elke locatie veel ombouwen tussen de reis, leef en slaapstand. Dat moet je wel leuk vinden.”

Bedankt voor jullie verhaal Aart en Lies en leuk jullie te ontmoeten! Benieuwd welke camper Aart en Lies hebben gehuurd? Klik hier. Wil je al onze campers en caravans bekijken? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>