Camperroute uitgestippeld: het romantische Ligurië (Noordwest Italië)

De Italiaans Rivièra: Ligurië. Laat je verleiden door de prachtige kustlijn, met steile kliffen en mooie wandelpaden, die je leidt naar de meest schilderachtige kustdorpen. Of ga landinwaarts en ontdek een landschap vol olijfboomgaarden en de Ligurische Alpen.

San Remo en  de Ligurische Alpen

We beginnen de campertrip in San Remo, een grote badplaats in het westen van Ligurië. Ontdek het oude centrum La Pigna. Je kan uren door het doolhof van middeleeuwse steegjes slenteren in La Pigna. De vele trapjes – doe goede wandelschoenen aan – brengen je fors omhoog naar de oude bedevaartkerk Madonna Della Costa. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over San Remo en de haven. Tip: ga met zonsondergang!

Vlakbij San Remo ligt Agricamping A Bunda. Een rustige camping waar je met de camper tussen de olijfbomen staat. Met een leuke wandeling langs de rivier kom je bij de kust uit. Voor 2,50 per persoon kun je ook met de bus bij het strand komen. Het kunstige spookdorp Bussana Vecchia ligt op een kleine afstand van San Remo en de camping. Door een flinke aardbeving in 1887 waren er nog alleen ruïnes over van het dorp en werd het door de overgebleven inwoners verlaten. Toch zijn er sinds 1960 nieuwe (illegale) inwoners ingetrokken: een groep Europese kunstenaars maakten het hun thuis en benoemden het tot International Artists Village. Met enkele leuke restaurants en terrassen en kunstgaleries is het een leuke middag ertussenuit.

We rijden door naar camperplaats Area Comunale. Vanuit deze mooie camperplaats kun je de Ligurische Alpen ontdekken. Ontdek het natuur gebied Parco Regionale Alta Valle Pesio e Tanaro. Hét natuurgebied voor de echte wandelaar en natuurliefhebber. Bijna alle soorten alpine vogels zijn hier te vinden: de adelaar, oehoe, de havik en met wat geluk kom je ook de baardgier tegen. Ook zijn er veel reeën en herten te zien!

Ligurië camperGrotte di Toirano en Genua

Vanuit de camperplaats bij Ormea rijden we zo’n 60 kilometer richting het oosten, naar de grotten van Toirano. Je kan een rondleiding krijgen door de grotten en naast stalagmieten en stalactieten vind je in de grotten overblijfselen van hoe Neanderthalers en zelfs de uitgestorven gigantische holenberen in de grotten leefden!

Na de grotten te hebben ontdekt rijden we door richting de grootste havenstad van Italië; Genua. De camper kun je bij Campeggio Villa Doria plaatsen. Genua is uiteraard bekend als geboorteplaats van een van de beroemdste ontdekkingsreizigers: Christoffel Columbus. Genua is ideaal om een dag te verkennen. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn Via Garibaldi, de hoofdstraat van het historische centrum van de stad, De Kathedraal van San Lorenzo, Palazzo Reale, Palazzo San Giorgio en de vuurtoren La Lantarna. Meer weten over Genua? Lees het hier!

Nationaal Park Cinque Terre

Nationaal park Cinque Terre ligt langs de Italiaanse kust in Ligurië en bestaat uit vijf toeristische – maar man oh man, ook zulke lieflijke – dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het leuke is dat al deze dorpjes zijn verbonden door een wandelpad. De camper staat ideaal bij camperplaats Il Poggio delle 5 Terre, met uitzicht op Monterosso Al Mare en de Ligurische helderblauwe zee!

Manarola, vanaf het uitkijkpunt op het pad van de liefde

Het pad van de liefde

Via dell’Amore is één van de wandelpaden in de streek Cinque Terre aan de Italiaanse Rivièra. Het is de bijnaam van het pad dat over de rotsen tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola loopt. De route is gemaakt tot een ode aan de liefde, wat langs de route tot uiting wordt gebracht door diverse vormen van graffiti en aan de balustraden bevestigde hangsloten als symbool van oneindige liefde. Het sleuteltje mag je in de zee gooien.
Om het romantisch te laten zijn, moet je wel nadenken wanneer je er gaat wandelen. In het hoogseizoen struikel je op dit traject namelijk over de toeristen 🙂

De blauwe route

Via dell’Amore is het gemakkelijkste deel van de Sentiero Azzurro (het blauwe pad), die de wandelaars neemt langs alle vijf de dorpen van de Cinque Terre. Let wel, dit wandelpad ligt pál in de zon (als die schijnt) en is bepaald niet plat, dus er kunnen mogelijk zweetdruppels en hartversnellingen bij komen kijken. Bovendien is het pad helaas niet overal meer toegankelijk, maar met de boot of met de trein beland je zo in het volgende dorpje. Met deze wandeltocht ben je de hele dag zoet.

 

Zelf de Italiaanse Bloemenrivièra ontdekken met de camper? Bekijk hier ons gehele aanbod.

Bekijk al onze campers en caravans

 

Je hebt zelf een camper? Bekijk dan de voordelen van particuliere verhuur via Camptoo!

Bekijk de voordelen

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>