Bijzonder verhaal: Sylvia en Suzanne met een camper naar Tour for Life

Een fietstocht voor kankeronderzoek in acht spectaculaire etappes, 1300 kilometer van Italië naar Nederland. Suzanne en Sylvia huurden de camper van Ted om het avontuur aan te gaan als vrijwilligers. Geen tentjes meer opzetten maar gewoon de camper parkeren en gaan! Ik zocht ze op in de bergen van Frankrijk.

Terwijl ik aan kom rijden met mijn eigen camper op de camping in Saint-Claude waar de etappe vandaag eindigt, zijn de eerste vrijwilligers al druk bezig met het opzetten van de ontvangst van de renners. Ik heb afgesproken met Suzanne en Sylvia, die met hun oude Mercedes camper vanaf de start van deze etappe naar Saint-Claude komen. De eerste renners zullen langzaam bij de finish binnen gaan komen.

Waarom Tour for Life?

Sylvia: “Er zijn 200 fietsers en 100 vrijwilligers op pad met dit evenement voor de Daniël den Hoed Stichting, die is verbonden aan het Erasmus MC en dat geld gaat naar kankeronderzoek. Het is een fietstocht die loopt van Italië naar Nederland in zware 8 etappes. Iedere fietser heeft minimaal 2500 euro opgehaald voor het goede doel. Op dit moment zitten we bijna op een miljoen, en ik denk dat we dat wel gaan halen! Wij zijn vrijwilligers van het registratie en events-experience team. ’s Ochtends registreren we iedereen die is vertrokken, dan gaan we naar het einde van de etappe, bouwen we de feestelijke finish weer op en registreren we iedereen die binnenkomt. Je weet nooit wanneer de eerste fietser er is, dat is altijd wel spannend.”

Tour for Life Camper

Op pad met de camper van Ted

Suzanne: “Ik was op zoek naar een camper omdat we overdag heel veel werk hebben, en elke keer een tent opzetten kost heel veel tijd. Ted wilde zijn bus wel beschikbaar stellen voor het goede doel. We hebben via Whatsapp heel veel contact gehad, hij was zelf op vakantie dus zijn vader heeft de camper aan ons overhandigd. Hij heeft ons helemaal uitgelegd hoe de camper werkt en ook bijvoorbeeld hoe we het oliepeil kunnen controleren. We hebben samen nog even een rondje gereden om te wennen aan het schakelen. Het is namelijk wel een oude bus.” Sylvia: “Het is echt een hele leuke ervaring, en hij had heel veel liefde voor de bus. Dat merk je en dat helpt je ook om goed voor de bus te zorgen. Het contact is heel persoonlijk en we hebben Ted nu ook op Facebook. Hij liket ook al onze filmpjes die we plaatsen op Facebook. We hebben een paar vlogs gemaakt over hoe we het oliepeil checken en daar reageerde Ted dan ook op met instructies, heel grappig. Suzanne: “Toen ik Sylvia ging ophalen en we wegreden stond de hele buurt te kijken, dat was hartstikke leuk. Het sturen gaat zwaar maar je voelt je een koningin op de weg!” Sylvia: “En het is toch fijn om te weten dat er een organisatie achter zit die je kan helpen en ondersteunen, en dat jij hier nu langs komt vind ik ook echt hartstikke leuk!”

Tour for Life Camper

Leukste aan deze week

Sylvia: “De gezelligheid. Je bent met ruim 300 mensen en het is zo gezellig. Je wordt een grote familie, dat heb je nu zelf misschien ook wel gezien.” Dat familiegevoel heb ik inderdaad wel meegemaakt! In korte tijd ben ik aan veel mensen voorgesteld en heb ik volgens mij een aardig idee gekregen van hoe het er aan toe gaat bij Tour for Life. Ik vond het ook hartstikke leuk om jullie te ontmoeten en te zien wat voor toffe dingen er worden gedaan met Camptoo campers! Hartstikke bedankt voor de leuke middag en het warme welkom. Bekijk hier de camper van Ted of bekijk al onze campers en caravans als je bent geïnspireerd door Suzanne en Sylvia.

Bekijk al onze campers en caravans

 

 

Anderen bekeken ook

  1. Peter van Schaik says:

    En wij gaan dit jaar Tour for Life fietsen en gebruiken ook een camper die we gehuurd hebben via Camptoo. Kijk een op de website van Tour for Life bij team 4DDH.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>