Redesign Camptoo

In 2014 zijn we Camptoo gestart, nog zonder website. We deden handmatig de matching van huurder en verhuurder totdat de Camptoo website volledig in Camptoo stijl in de lucht was. Nu ruim 4 jaar jaar later, is Camptoo enorm gegroeid en is het een mooie tijd om onze huisstijl mee te laten groeien. Doel: we behouden de persoonlijke, vriendelijke uitstraling, maar maken het gebruiksvriendelijker en moderner.

Opfrissing kleurenschema

Camptoo heeft een opfrissing van het kleurenschema doorgevoerd. Onze herkenbare donkerblauwe kleur hebben we aangehouden. We ondersteunen deze met frissere tinten van de bestaande ondersteunende kleuren om de vrolijke, vriendelijke en moderne uitstraling te creëren. Deze kleuren zijn gebaseerd op elementen uit de natuur, omdat kamperen natuurlijk een activiteit is die je het liefst midden in de natuur uitvoert. De kleuren zijn daar dan ook naar vernoemd: sky, grass, sand en sun. Ons oude grijs vervangen we door wit, wat bijdraagt aan de modernisering, vervrolijking en verfrissing van ons platform.

Nieuwe typeface

We zijn overgestapt op het font Benton Sans. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid. Of je Camptoo nu gebruikt achter je computer of liever op je mobiel, de teksten lezen nu als een trein.

Nieuwe vormtaal

Bij een vernieuwde uitstraling hoort ook een verbeterde vormtaal. We hebben een aantal iconen aangepast met rondere hoeken of een nieuw duidelijker icoon. De rondere vormen die we terug laten komen over het hele platform dragen bij aan de vriendelijke uitstraling die bij ons merk past.

Verbeterde gebruikerservaring

Bij het ontwerpen van nieuwe pagina’s is meer gebruik gemaakt van patronen. Dat houdt in dat de website op veel vlakken werkt zoals je dat gewend bent van andere websites waar je veel komt. Deze herkenbare patronen verschaffen je daardoor meer duidelijkheid en verbeteren de gebruikerservaring. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze opnieuw ontworpen interface elementen zoals invoervelden. De grijze kleur is vervangen door wit, waardoor deze niet langer inactief lijken. En dan hebben we nog niet eens genoemd dat we druk bezig zijn om onze pagina’s te optimaliseren voor alle devices. Met onze mobile-first approach zorgen we ervoor dat ons platform perfect te bedienen is met je vingers!

Bekijk de nieuwe website

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>