Voorbereiden op het nieuwe seizoen: duurzame kampeerartikelen

Het wordt weer tijd om ons voor te bereiden om het kampeerseizoen! In samenwerking met Bever hebben we de mooiste duurzame producten samengesteld waarmee je heerlijk de natuur in kunt.

Koop een trui, plant een boom

Op het moment van schrijven heeft Tentree al bijna 30 miljoen bomen geplant, met de hulp van de mensen die de Tentree kleding hebben gekocht. Ten trees, tien bomen worden geplant voor elke aankoop. Dus koop een trui, plant bomen! De kleding wordt gemaakt met een mix van duurzame materialen en het voelt ook nog eens lekker aan.

Duurzame kampeerartikelen

Duurzame gadgets

Barsten van de energie, met de WakaWaka Power+. Oké, een beetje een heftige slogan, maar je kunt wel goed je apparaten opladen met zonne-energie via de WakaWaka. Op een regenachtige dag kun je de powerbank gewoon aan de netstroom leggen, maar voor je festival, je remote camping trip of een bezoek aan het dorpje van je familie waar de stroomkabels nog niet zijn aangelegd, is de zon je grote vriend. Na een dagje in de zon is de WakaWaka weer vol en kun je ’s avonds je telefoon, tablet of camera weer opladen. Of je weg naar de wc vinden in het donker, met de ingebouwde zaklamp.

We hebben het al een keer eerder gehad over de BioLite CampStove. Met de CampStove kun je jouw ongeëvenaarde campingpasta ook maken op een echt vuurtje én tegelijkertijd je telefoon opladen zodat je kunt kijken of je wel de goede ingrediënten hebt gebruikt. Met hout als brandstof (dat je natuurlijk lekker zelf gaat sprokkelen) wordt er door de warmte energie opgewekt die je weer kunt gebruiken om je elektrische apparaten op te laden via een USB ingang.

BioLite Campstove 2

Gerecycelde jassen en duurzame merken

Rondlopen in oude flessen klinkt niet heel erg aantrekkelijk, maar de Stowaway jas van Ayacucho zit toch wel heel lekker. Beetje flauw natuurlijk, maar de jas wordt gemaakt van doek van Repreve, een gerecyclede vezel, onder andere van plastic flessen dus. De stof voelt zacht en soepel aan, is waterdicht en temperatuur regulerend. Trek aan die flessen! Ook Patagonia is lekker bezig met een 2,5-laagse jas van gerecycled ripstop nylon. Ripstop is een manier van weven, geen materiaal en beschermt de jas beter tegen scheuren.

duurzame kampeerartikelen

Fjällräven heeft zijn eigen gedragscode waarin de regels worden beschreven waar hun producten aan moeten voldoen. Niet alleen klinkt een “donsbelofte” lekker zacht, het zorgt er ook nog eens voor dat je er op kunt vertrouwen dat er geen vogels zijn mishandeld, ze weten waar de dons vandaan komt en dat het hoge kwalteit heeft. Lees hier alles over de duurzaamheid van Fjällräven. Vaude is zelfs al iets verder, en heeft het A-label behaald voor duurzame producten. Ze gebruiken veel hernieuwbare energie, milieuvriendelijke materialen en gaat goed om met afval en verpakkingsmaterialen.

Douche laten opwarmen door de zon?

De zonnedouche. Het woord zegt misschien al wel genoeg. Je eigen douche bij je, die je kunt verwarmen door de zon. Wij wilden zelf wel eens weten hoe dit werkte en er was maar een manier om daar achter te komen. Merijn van Camptoo ging zelf onder de zonnedouche staan en maakte deze video.

Meer video’s zien? Bekijk ons YouTube kanaal.

Bekijk ons YouTubekanaal

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>