5 backpackbestemmingen waarbij een camper ideaal is!

Denk je aan backpacken dan denk je misschien meteen aan rondreizen met een giga backpack op je rug terwijl je van bussen, treinen of boten gebruik maakt. Toch zijn er heel wat backpack bestemmingen waarbij een camper ideaal is. Daar zijn we bij Camptoo allang van overtuigd, maar Roëll de Ram die het boek Backpack Bestemmingen schreef en reisblogger is voor WeAreTravellers.nl kan dit ook als geen ander beamen! Zij stelde een top 5 samen waarin je backpacklanden vindt waar je met een camper eigenlijk het allerbeste kunt rondreizen.

Van Noord naar Zuid camperen door Portugal

In Portugal kun je een ultieme route afleggen die helemaal van Noord tot Zuid loopt of andersom. Start je camperreis bijvoorbeeld in Porto en haal daar je camper op bij de verhuurder. Vanuit daar kun je ervoor kiezen om eerst nog even naar het noorden te gaan, naar Alto Minho, maar het is ook tof om meteen richting het zuiden af te zakken. Je reist met je camper dan langs stoere surfplaatsjes zoals Ericeira of Peniche, je kunt de hoofdstad Lissabon bezoeken en in Alentejo kun je genieten van rust en een social detox. Tijdens het reizen door Portugal zul je merken dat je op sommige plekken nog heel goed kunt wildkamperen en op zo’n moment is het ideaal om met een camper te reizen. Vooral in de Algarve wordt het wildkamperen nog veel gedaan. Gewone campings zijn er gelukkig ook in overvloed, al is het wel onwijs tof om bij verlaten strandjes wakker te worden. Niet zo’n zin om dat hele eind weer terug te rijden? Dan kan het ook slim zijn om slechts voor één regio te kiezen. Roëll vloog bijvoorbeeld zelf naar Faro en huurde daar een Camptoo camper om vervolgens de Algarve te ontdekken net als mede-oprichter van Camptoo, Martijn Peeters.

campertrip Portugal

Utlieme roadtrip bestemming: Amerika

Nog zo’n backpackland waar je het allerbeste met een camper kunt reizen: Amerika! Het openbaar vervoer is hier namelijk niet geweldig en als je met een camper reist, kun je vaak dichtbij national parks slapen voor een schappelijk prijsje. Plus je bent vrij om te stoppen waar en wanneer jij maar wilt! Amerika is echt zo’n ultieme roadtrip bestemming en als je hier voor het eerst gaat rondreizen is het tof om naar West-Amerika te gaan. Daar vind je gave steden zoals San Francisco, Las Vegas en Los Angeles, maar nog toffer zijn de nationale parken. Denk aan de Grand Canyon, maar ook aan Bryce Canyon, Joshua Tree of Yellowstone National Park. De natuur kan hier na een paar uur rijden zo erg veranderen en het is een feestje om op al die verschillende plekken te kamperen met je eigen busje.  

campertrip Amerika

Roadtrip Walhalla: Australië

Een ultiem backpackland én roadtrip bestemming is Australië. Je kan er natuurlijk voor kiezen om tijdens je reis langs de oostkust in gezellige hostels te slapen. Maar als je niet naar Australië komt om per se andere backpackers te leren kennen en veel te feesten, is het eigenlijk toffer om zelf met een camper op pad te gaan. Je kan zo veel meer zelf bepalen waar je stopt en waar je overnacht. Je bent niet afhankelijk van typische backpackersbussen die allemaal op dezelfde plek stoppen. Een gave route voor Australië is een reis van Sydney tot aan Cairns, je ziet dan veel van de populaire oostkust al is het ook erg gaaf om het zuiden te ontdekken en naar Melbourne te gaan. En andere ultieme camperroute is de Great Ocean Road, of kijk op de blog van onze Australische collega’s!

campertrip Australië

Wildkamperen met je camper in Noorwegen

Nog zo’n land in Europa waar je nog mag wildkamperen: Noorwegen! Je hoeft hier dus niet per se naar een camping te rijden om te kunnen overnachten, je mag gewoon in the middle of nowhere je camper parkeren (daar zitten slechts een paar regels aan) en daar de nacht door brengen. In Noorwegen vind je spectaculaire natuur en aangezien je hier niet per se voor de knusse hotelletjes komt, is het onwijs tof om met een camper rond te reizen en lekker je eigen plekje te hebben waarin je kunt slapen midden in de natuur. Reis je in Noorwegen dan zul je vast en zeker de imposante fjorden willen zien en ben je er in de winter, dan is de kans heel groot dat je het Noorderlicht kan bewonderen. Ook hiken kun je hier onwijs goed en als je een echt natuurmens bent, dan ben je hier zeker op je plek. Eventueel kun je ook een auto huren in Nederland en vanuit daar helemaal zelf naar Noorwegen rijden, al is het ook mogelijk om via Camptoo een camper in Noorwegen zelf te huren.

Noorwegen

Backpackland Nieuw-Zeeland met de camper

Backpackland Nieuw-Zeeland heeft het boek Backpack Bestemmingen net niet gehaald, omdat Roëll daar tijdens het schrijven nog niet was geweest. Inmiddels is ze een paar maanden terug en kan ze niet anders dan erkennen dat dit een perfect land is om te roadtrippen. Doordat het zo rustig is op de wegen in Nieuw-Zeeland kun je hier lekker makkelijk rijden en via de app Campermate kun je heel gemakkelijk slaapplekken vinden voor campers. Die zijn soms gewoon gratis en als ze dat niet zijn, hoef je er vaak maar een paar dollar voor neer te leggen. Net als in Noorwegen kun je hier waanzinnig mooie natuur zien. Reis bijvoorbeeld op het Zuidereiland langs plekken zoals Wanaka waar je de toffe Roys Peak wandeling kunt doen, rij helemaal naar Milford Sound en maakt daar een boottocht maar relax ook heerlijk aan de kust bij mooie stranden zoals Boulders Beach. In Nieuw-Zeeland kun je met gemak maanden rondreizen met je camper, helemaal als je niet alleen het Zuidereiland wilt zien maar ook het Noordereiland wilt ontdekken!

Nieuw-Zeeland camper route wearetravellers

Benieuwd naar mooie routes voor deze bestemmingen?

In het boek Backpack Bestemmingen vind je de 23 mooiste backpacklanden. Niet elk land is even geschikt om met een camper te ontdekken, maar voor een aantal staan er handige routes in het boek. Voor West-Amerika, Australië en Portugal is bijvoorbeeld een complete route uitgestippeld. Wil je meer lezen over Roëlls verhalen? Dan is het ook tof om eens op haar reisblog WeAreTravellers.nl te kijken. Bedankt voor je tips Roëll!

Australie route backpack bestemmingen

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>