5 ideale manieren om te kamperen deze zomer

Er zijn zoveel mooie campings om uit te kiezen, vaak nog dichterbij dan je denkt. Je moet ze alleen wel weten te vinden! Doordat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een fijne selectie van kampeermogelijkheden samengesteld. Met deze verschillende soorten overnachtingsplekken kom je op leuke plaatsen waar je anders misschien niet zo snel zou komen.

Logeren bij de boswachter, midden in de natuur

Wanneer ga je nou nog écht terug de natuur in? Dat kan maar op weinig plekken in Nederland, maar bij staatsbosbeheer kun je nog echt lekker midden in de natuur kamperen. We mochten een natuurkampeerterrein proberen en maakten er deze video van. Wat mij opviel aan deze camping? De vogelgeluiden zijn bijna oorverdovend door de heerlijke stilte. bijzondere campings

Kampeer eens in iemands achtertuin!

Misschien heb je het als kind weleens gedaan. In de achtertuin een tentje opzetten en ontsnappen aan de grote-boze-mensenwereld. Alles de rug toekeren en lekker vroeg verdwijnen in de voering van jouw slaapzak. Luisteren naar de merels in de struiken, konijntjes op het tentzeil toveren met een zaklamp, allemaal in jouw betrekkelijke wildernis. Bekijk alle microadventures van Campspace hier.

campspace

Foto: Bas van Oort

Kamperen tussen de koeien

Als je de receptie uitloopt richting de campingveldjes, kom je eerst langs de “eierfabriek” en de koeienstallen. Achter de campingveldjes grazen de schapen. Hier is de boerderij nog volop in bedrijf en daardoor krijg je er als campinggast ook genoeg van mee als je dat wilt.  De gasten komen hier voor het gemoedelijke, de rust en de omgeving. Lees hier ons verhaal over het kamperen bij de boer.

bijzondere campings

Kamperen naast de pub, en ook nog eens gratis!

Meer dan 900 plekken over heel Groot-Brittannië en Ierland waar je gratis een nacht kunt staan! Hoe dat werkt? Lokale cafés, boerenwinkels, wijnboeren, brouwerijen, ambachts- en antiekwinkels bieden gratis een overnachtingsplek aan voor camperaars.Je moet je één keer aanmelden voor £27.50 en dan mag je op alle Brit Stops gratis staan!

bijzondere camping

Slapen bij de wijnboer

France Passion begon er al eerder mee, maar werkte hetzelfde als Brit Stops. De wijnboeren hebben ruimte genoeg en een mooi product, dus ze willen graag die ruimte ter beschikking stellen aan kampeerders. Ook hier geldt: één keer een aanmeldingsbedrag betalen en dan gratis kamperen! Lees er hier alles over.

france passion

Zin om nu ook lekker te gaan kamperen? Van de mooiste volkswagenbusjes tot de meest luxe campers, van de vintage caravans tot een mooie alkoof, je vindt van alles wat op Camptoo voor jouw type vakantie.

Bekijk al onze campers en caravans

 

 

 

 

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>