“Het leukste vond ik dat er een flesje wijn in de koelkast lag”

Camping de Grote Bedelaar, midden in de zomer, warm zomerzonnetje. De meeste mensen zitten voor hun camper, caravan of tent op een groot veld. Hoe ga ik Henk en Grace vinden? Ik heb met ze afgesproken op deze camping en als ik bel zie ik Grace haar telefoon oppakken dus weet ik waar ik moet zijn. Ik krijg een warm welkom. 

Henk en Grace komen uit de randstad staan deze vakantie op drie verschillende campings, ik zoek ze op in Elst en hierna gaan ze door naar Denekamp. Hoe bevalt dat, zo’n vakantie met een caravan van iemand anders? 

caravan

In de caravan van Suzanne

‘Het ophalen ging allemaal heel goed. Dit was al onze tweede keer via Camptoo maar de caravan die we de vorige keer hadden gehuurd was al bezet voor deze periode. We hebben ook wel eens een caravan gehuurd op een vaste standplaats maar op deze manier ben je lekker vrij. De caravan is hartstikke fijn, hij is zo compleet. Nog meer dan mijn eigen huis! Met het ophalen hadden we een bosje bloemen meegenomen, maar het leukste vond ik nog wel dat er een flesje wijn in de koelkast stond, gekregen van Suzanne. Ze was echt heel leuk bezig, ze zei ook nog: “Ik wil dat het jullie aan niets ontbreekt.”’

caravan

Lekker op vakantie

“Morgen gaan we lekker fietsen. Vrienden van ons hebben hier een restaurant geopend, dus daar kunnen we nu mooi heen.” Grace heeft een elektrische fiets en vertelt dat ze alles onder de 10 kilometer met de fiets doen. Ze zijn ook wel ervaren vakantiegangers. “Van april van oktober gaan we op vakantie. Wel steeds met wat tijd ertussen hoor. In oktober gaan we nog een maand naar Portugal, dat is weer een hele andere vakantie. We gaan wel 3 keer per jaar naar het buitenland met het vliegtuig. Maar in Limburg kamperen vinden we ook prachtig. Zeker als je uit de randstad komt dan is dat wel een heel ander landschap hoor. Er zitten daar ook hele leuke campings zoals Camping Lathmer Wilp en Camping ezel in Schijndel met hele gastvrije eigenaars.”

caravan

Hebben jullie nog tips?

“Zelf van tevoren een plan van aanpak maken. Kijk even goed wat er bij zit in de caravan zodat je weet wat je mee moet nemen. Let ook op of je aansluiting qua elektriciteit goed zit. Heb je een 12-polige of een 6 polige aansluiting nodig, of heb je een verloopstekker nodig. En werkt de koelkast dan wel als je gaat rijden?” 

caravan

Heb je nog geen plannen voor de zomer? Of wel plannen maar nog geen camper of caravan? Bekijk al onze campers en caravans:

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>