Het schoonmaken van de camper of caravan

Als je een camper of caravan huurt via Camptoo verwacht de verhuurder dat hij of zij hem in dezelfde staat terug krijgt als hoe deze is meegegeven. Daarvoor moet je dus wel even de tijd nemen en op een aantal dingen letten. Vaak wordt er vergeten dit aan de vakantieplanning toe te voegen waardoor het ineens op het laatste moment nog moet. Hier geven we tips en leggen we uit wat we verstaan onder schoonmaken van de camper.

De standaardregels van Camptoo zijn: de binnenkant van de camper of caravan dient schoon te zijn, en alle tanks voor vloeistoffen ook leeg (behalve de benzine en diesel natuurlijk, die zit natuurlijk vol). Dat houdt dus in dat de toiletcassette leeg en schoon is. Ook de schoon- en vuilwatertank leeg je voordat deze terug wordt gebracht naar de verhuurder. Zorg ook dat de boiler leeg is. 

Kijk altijd even waar de vuilwatertank zit, zodat je weet hoe je deze kunt legen.

Afspraken met de verhuurder

Iedere camper en caravan is natuurlijk anders om schoon te maken, dus het beste spreek je van tevoren even af met de verhuurder wat hij of zij onder “schoon” verstaat. Het is geen gouden regel, maar als je viezigheid zelfs op een foto kunt zien, dan is het in ieder geval niet schoon. 

Naast de Camptoo regels kunnen de verhuurders ook hun eigen regels in stellen voor het schoonmaken van de camper of caravan. Ze kunnen extra kosten rekenen of vragen of je de buitenkant ook schoon wilt maken voor het terugbrengen. Kijk dus altijd even in het reserveringsoverzicht van je boeking of er speciale regels van toepassing zijn bij het huren van deze specifieke camper of caravan. 

Tips vanuit Camptoo

Nog wat tips vanuit ons: 

  • Reserveer ruim de tijd voor het schoonmaken van de camper of caravan. In die paar dagen kun je toch meer rotzooi maken dan je van tevoren verwacht. Het neemt vaak toch iets langer in beslag dan je denkt, dus minimaal 2-3 uur ben je wel bezig! Je gaat je eigen tassen nog pakken, langs het tankstation en de camper weer uitladen. Het wordt vaak onderschat, hou er dus rekening mee in je vakantieplanning! 
  • Kijk van tevoren even goed of er schoonmaakspullen aanwezig zijn op de inventarislijst of vraag het na bij de verhuurder. 
  • Vergeet niet de benzine of dieseltank te vullen, je hebt hem vol meegekregen, dus je levert hem ook vol weer af. De verhuurder kan kosten in rekening brengen wanneer dat niet zo is. 
  • Doe het schoonmaken wel als laatste voordat je de camper terug gaat brengen. Als je net op de camping de vloer hebt schoongemaakt en vervolgens weer met zand onder je schoenen de camper of caravan in loopt, dan blijft deze natuurlijk niet schoon!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>