Hoe vind ik mijn perfecte camping of camperplaats? De camping apps en websites voor 2019

Door heel Europa te gebruiken

Om overal in Europa de mooiste plekjes te vinden kun je natuurlijk gebruik maken van de goede oude campinggidsen zoals die van de ANWB. Als je dat fijn vindt is dat natuurlijk helemaal goed, maar wij vinden het ook wel handig om geen boeken mee te hoeven nemen en alles op je telefoon of tablet te hebben. 

Een goede app om camperplaatsen te kunnen vinden is Campercontact. De proefversie van deze app kun je downloaden in de app store van Apple of via Google Play. Om de app helemaal te kunnen gebruiken betaal je €5,99. Ben je lid van de NKC, dan is de app gratis. Een kleine investering, maar die kan het wel waard zijn. Je kunt offline alles bekijken, een bijdrage leveren waardoor informatie up-to-date is en gedetailleerde informatie bekijken per locatie. Een gratis optie is Park4Night waarin mooie plekjes worden gedeeld om te overnachten, of om gewoon even op een mooie plek te stoppen. Een andere truc om campings te vinden is Google Maps. Als je ongeveer weet waar je heen wilt kun je in dat gebied zoeken naar “camping” en dan krijg je vaak wel een paar hits. 

rijbewijs camper

ACSI

Voor campings door heel Europa kennen we de ACSI natuurlijk ook van de papieren gidsen. De ACSI heeft deze gidsen ook makkelijk verzameld in een aantal apps. De ACSI Campings Europa-app, CampingCard ACSI-app (deze is alleen te gebruiken met een geldige CampingCard) en de Klein & Fijn Kamperen-app. Op deze pagina vind je de verschillende apps en welke campings je er mee kunt vinden. 

camping Ardennen

Kamperen App (Natuurkampeerterreinen)

Hier ben ik zelf persoonlijk heel erg fan van. Lekker de natuur in en overnachten op de mooiste plekjes. De app heet simpelweg “Kamperen” en is de digitale versie van het “Groene Boekje”. De app is gratis, dus als je op deze terreinen wilt staan zul je wel de Natuurkampeerkaart moeten aanschaffen voor een jaar. Die investering is het zeker waard, want dan sta je op de mooiste plekjes in Nederland, België en Frankrijk! Hier staan ook de terreinen tussen waar je kunt logeren bij de boswachter

kamperen in de natuur

Verenigd Koninkrijk: Engeland, Wales & Ierland

In het Verenigd Koninkrijk zijn de mooiste campings ietsje moeilijker te vinden, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn! Britstops laat je overnachten bij lokale bedrijfjes, zoals boerderijen, brouwerijen, pubs, antiekwinkels en ambachtswinkels. Een superleuke manier om in de lokale cultuur te duiken, en meteen lekker te eten, te drinken en een praatje te maken. Je meldt je 1 keer aan voor een jaar voor een vast bedrag en dan mag je zo vaak gratis overnachten als je wilt. 

Camping and Caravanning Club

De Camping and Caravanning Club is een grote vereniging die zich bezighoudt met kamperen in het Verenigd Koninkrijk. Als buitenlander kun je een tijdelijk lidmaatschap krijgen zodat je gebruik kunt maken van de campings die zij beheren. Bovendien krijg je met een lidmaatschap korting op de plekken die zij beheren. Bekijk ook vooral Camping in the Forest, persoonlijke favoriet van ons. 

Frankrijk

Naast de campings en camperplaatsen die je kunt vinden via je gidsen, Campercontact of de ACSI heeft Frankrijk ook nog het kamperen bij de wijnboer. France Passion, zoals het heet, is een lidmaatschap dat je afsluit voor een jaar en vervolgens mag je gratis overnachten bij de wijnboeren. Ze hopen natuurlijk dat je dan een flesje wijn aanschaft!  

Duitsland

Landvergnügen is een camping app die je in Duitsland kunt gebruiken om mooie,idyllische en rustige plekken te vinden, een beetje hetzelfde als BritStops en France Passion. Je hebt een lidmaatschap nodig en kunt dan 24 uur lang bij een boerenbedrijf kamperen. 

Scandinavië

In Scandinavië mag je natuurlijk wildkamperen omdat daar het Allemansrecht geldt, onder bepaalde voorwaarden. Alles over wildkamperen lees je hier

Gratis overnachten met de camper

Wildkamperen in Schotland, kamperen bij de boer of bij iemand in de achtertuin? Bekijk hier nog meer overnachtingstips. Bekijk hier ook onze video over camperplaatsen, camperparken of met je camper op de camping, met een paar leuke tips!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>