Met je camper naar Texel – Op de veerboot naar de Waddeneilanden

Aah, de Waddeneilanden. Uitwaaien, duinwandelingen, dagen op het strand, juttersmusea en de heerlijke vakantiesfeer. Je mag me altijd wakker maken voor een tripje naar de Waddeneilanden. Ik was nog nooit met een camper op Texel geweest, dus ging ik samen met camperexpert Frans op pad met onze Camptoo camper. Frans laat zien waar je op moet letten als je naar een Waddeneiland gaat en geeft een aantal leuke tips. Ga lekker achterover zitten en geniet! 

De boot – de overtocht met de veerdienst

Als je naar een plek gaat waar er een slok water tussen jou en je bestemming zit, zul je meestal met de boot gaan. Soms kan je met de brug, of met een tunnel (zoals naar Engeland), maar vaker zul je met de boot gaan. Meestal kun je van tevoren de boot thuis al boeken. Dat is vaak gemakkelijk, en zeker in het hoogseizoen aan te raden. In deze video reizen wij buiten het hoogseizoen dus kopen wij een ticket aan de kassa. 

De prijs van je ticket wordt vaak bepaald op de lengte van je voertuig. Onze camper is 7,5 meter lang en valt dus binnen de vrachtwagenklasse, de begrenzing naar Texel voor personenauto’s ligt op 6,5 meter. Daar vallen wij dus buiten en betalen we per meter daar boven een bedrag extra. Let op dat je met een voertuig langer dan 6,5 meter geen gebruik kunt maken van de selfserviceautomaten. 

Op de boot met je camper

Texel camper

Als je de boot op rijdt, luister dan altijd goed naar de aanwijzingen van de mensen die je de plek toewijzen. Ze wijzen campers naar een speciale plek omdat ze een goede gewichtsverdeling willen op de boot. Volg die instructies dus goed op. 

Wanneer je op je plekje staat, zet de camper in de versnelling en op de handrem zodat de camper goed blijft staan. Het verschilt per boot, maar als je naar Texel gaat kun je kiezen of je in je camper blijft zitten of lekker gaat genieten van een kopje koffie aan het dek. Wanneer je met de camper van de boot af rijdt let je ook goed op wat de medewerkers van de veerdienst als aanwijzingen geven, zij bepalen de volgorde van hoe de voertuigen van de boot afrijden. 

Texel camper

Op Texel zelf

Wij hebben een mooi plekje gevonden tussen de duinen bij camping Kogerstrand. Je parkeert je camper tussen de duinpannen en achter de duinen ligt dan meteen al het strand. Ideaal! Wij hadden gereserveerd en kregen daardoor het laatste plekje! Let dus op dat, zeker in het hoogseizoen, veel campings druk zullen zijn en je er verstandig aan doet om te reserveren. Gelukkig zijn er ook veel kleinere campings die nog een plekje kunnen bieden aan de reizigers die tegen volle campings aan lopen. Er zijn ook heel veel boerderijen die ook een camping hebben, dus daar kun je vaak ook nog wel zoeken voor een plekje. Op Texel zijn er een aantal parken die camperplaatsen aanbieden. Kijk daarvoor hier

Texel camper

Leuke dingen doen

Op Texel heb je natuurlijk genoeg leuke dingen om te doen. Het strand, het juttersmuseum, de Texelse bierbrouwerij of gewoon lekker een rondje fietsen. Bekijk ook vooral ons filmpje om te zien hoe zo’n trip er uit kan zien. Voor de terugweg heb je je ticket al voor de boot en hoef je alleen nog maar in de goede rij te gaan staan. Veel plezier op de waddeneilanden! 

Texel camper

Wil je geen video’s meer missen? Abonneer je dan op ons YouTubekanaal via onderstaande link. Wil je graag een camper huren in Noord-Holland om naar Texel te gaan? Klik hier

Bekijk ons YouTubekanaal

Anderen bekeken ook

 1. Margriet van Zantvoort says:

  Goedemorgen
  De wecam bij de veerboot op texel doet het al dagen niet,de andere webcam wel
  Bvd

 2. DIJzerman says:

  Prachtige filmpje, helaas verteld U geen prijs voor overtocht, Dat was onze insteek om dit filmpje te bekijken🥴 groet Jannie en Jannie👏

 3. katrien says:

  We hebben 6 vakantiedagen en we willen deze benutten om met onze eigen camper met aanhangwagen vanuit limburg in belgie naar de waddeneilanden in nederland te gaan.Kan er ons iemand helpen voor een uitgestippelde route om die eilanden te ontdekken.Bedankt op voorhand.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>