Koninklijk kamperen – luxe campings in Frankrijk

Overnachten als God in Frankrijk op een vier- of vijfsterrencamping? Rol de rode loper maar alvast uit!

Als je kiest voor een camping met vijf sterren, dan weet je dat je met je neus in de spreekwoordelijke boter valt. Of in het geval van de Fransen: een camping waar het aan niets ontbreekt en waar het middelpunt van het landgoed misschien wel een reusachtig kasteel is waar je als muren konden praten verhalen hoorde over dappere prinsen en nog mooiere prinsessen.

Hebben we je aandacht? Website Les Castels biedt een aantal van dat soort bekoorlijke luxecampings aan. Wat zeggen we? Heel veel van dat soort bekoorlijke luxecampings, verdeeld over de meest prachtige Franse streken. De vijfsterrencampings – maar viersterrencampings zitten er ook tussen – hebben ruime plekken variërend van 80 vierkante meter tot zelfs 300 vierkante meter, groot genoeg voor de allergrootste campers. De Premium-staplaatsen komen zelfs met tuinmeubilair, ligstoelen, zonneschermen, koelkast en een barbecue en ook fijn: sommige staplaatsen beschikken zelfs over privé-sanitair. Welke onze drie lievelingen zijn?

Camping les Criques de Porteils

Camping les Criques de Porteils, Occitanie *****

Op de zevende dag schiep die alombekende God in Frankrijk Camping les Criques de Porteils, een paradijselijke camping in het zuidelijkste puntje van het land en op steenworp afstand van buurland Spanje. Genoeg zonne-uren voor een welverdiende vijfsterrenvakantie aan de Middellandse Zee. Onderaan de terrasvormige heuvel knipoogt namelijk de fonkelende zee met aan haar voeten verrukkelijke strandjes, uitsluitend voor de gasten. De achtergrond wordt ook nog eens ingekleurd door het gebergte van Le Roussillon, dat langzaam overloopt in de majestueuze Pyreneeën. Wat deze vijfsterrencamping behalve een klein paradijsje als setting zoal te bieden heeft? Verwarmde zwembaden, een aromatische tuin, schilder- en kookworkshops, een winkel en een restaurant en wandelingen onder leiding van een gids.

Chateau de l’Epervière

Château de l’Epervière, Bourgogne *****

Wat doet een Bourgondiër op zijn vrije dag? Nippen van de hemelse nectar die de wijnvelden in het zuiden van Bourgondië voortbrengen. Het kasteel dat het middelpunt vormt van Château de l’Epervière herbergt namelijk een wijnkelder die drie keer per week geopend is voor fijne proeverijtjes. Maar denk niet dat dat het enige tijdverdrijf is op dit stukje campingparadijs. Pak je notitieblok. Een binnen- en buitenzwembad, een bar met eens per week live-muziek, ezelritjes, een visvijver, petanque en ayurvedische massages. Buiten het kasteelpark ligt overigens nog een hele Bourgondische streek die het verdient om ontdekt te worden. Als je daaraan toekomt natuurlijk.

La Forge de Sainte Marie

La Forge de Sainte Marie, Champagne *****

Deze luxecamping is een cadeautje voor de kinderen, maar misschien nog wel meer voor de ouders. La Forge de Sainte Marie ligt in een bosrijke omgeving op de plek van een achttiende-eeuwse smederij en aan je kind heb je er geen kind. Er is een zwembad en een visvijver en met de tractor zitten ze zo bij de boerderij van de buren. Het animatieteam vermoeit ze bovendien de hele dag met allerlei sportieve spelletjes, culminerend in de mini-Olympische Spelen op het sportveld. Voor de ouders betekent dat natuurlijk: vrije tijd. Of in andere woorden: Franse wijnen en kazen proeven op het terras of champagneproducenten bezoeken in de omgeving. Om het plaatje compleet te maken staat er ook nog cabaret, concerten en een kampvuur op het programma.

   

Zelf een luxe camper huren om deze prachtige campings mee te bezoeken? Huur hier een luxe camper van een particulier.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>