15 dingen die wij altijd meenemen op een caravan vakantie – tips!

Wat neem je altijd mee op een caravan vakantie? Je puzzelboek, je favoriete teenslippers of je hond? Wij hebben 15 voor ons essentiële dingen op een rijtje gezet voor je caravan reis. Goede tips voor jou of heb je deze spullen zelf altijd al bij je? Laat het ons weten in de reacties!

Binnenkort op vakantie met de caravan? Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben wij een lijst gemaakt van 15 onmisbare dingen die je niet mag vergeten op jouw caravan vakantie! Frans en Christel behandelen in het filmpje hieronder alle essentials zodat jij onbezorgd aan de tocht kan beginnen. Onder de video hebben wij alle inside tips die aan bod komen voor het gemak op een rijtje gezet:

 

1. Brandblusser

Want je weet maar nooit! Check altijd goed de maximale houdbaarheidsdatum en verkies de schuimblusser boven de poederblusser; deze veroorzaakt minder nevenschade.

2. Fluitketel

De ouderwetse fluitketel mocht natuurlijk niet ontbreken. Vind je dat deze teveel ruimte inneemt? Tegenwoordig bestaan er zelfs opvouwbare fluitketels. Zo kun je altijd zonder gedoe een bakkie zetten!

3. Goede wandelschoenen

Onmisbaar natuurlijk! Wij raden ook aan om verschillende schoenen mee te nemen voor verschillende activiteiten zoals een bergwandeling, een fietstocht of andere activiteiten. Ook belangrijk: neem je licht of zware schoenen? Heb je goede zolen nodig en extra grip? Loop je vaak met zware bepakking? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn bij het bepalen van welk soort schoenen jij nodig hebt. Neem daarom altijd verschillende paren schoenen mee, zo kun je ook nog eens lekker impulsief zijn in het bepalen van je activiteiten!

4. Opstapje/afstapje

Opstapje, of eigenlijk: afstapje! Bij het constant in- en uitstappen hebben de knieën (en vooral bij het uitstappen!) het zwaar te verduren, zeker als het opstapje nét even iets te hoog is. Maar let op: zet hem wel altijd even vast met een haring of een plankje zodat ie niet verschuift.

5. Doucheslippers

Wel zo fris wanneer je gebruik maakt het gedeelde toiletgebouw op het campingterrein. Je weet namelijk nooit waar je belandt als je onderweg bent…

6. Zaklamp

Zeker handig wanneer je op een plek verblijft dat slecht verlicht is. Natuurlijk hebben telefoons ook (bijna) altijd wel een zaklamp functie. Mocht je behoefte hebben een sterker licht raden wij toch aan een zaklamp aan te schaffen.

7. Wattcontroller

Een belangrijke! Op veel campingplaatsen is er sprake van beperkte voltagemogelijkheden. Overschrijd je die; klapt misschien de zekering er wel uit en staat de camping zonder stroom. Een wattcontroller zorgt ervoor dat dit niet gebeurd zodat jij altijd gewoon je elektrische verwarming kan gebruiken!

8. Powerbank

Tegenwoordig eigenlijk onmisbaar op elk soort vakantie. Wanneer je jouw powerbank meeneemt kom je in ieder geval nergens zonder batterij te zitten. Ook heel handig als je het leuk vindt om te geocachen op een mooie dag!

9. Tafellamp

Functioneel en gezellig op een donkere avond! In het filmpje maakt Frans gebruik van een lampje met usb-oplader; super handig! Geen batterijen nodig en makkelijk op te laden.

10. Anti-muggen…

Op heel veel campingplaatsen zijn hordes muggen geen zeldzaam tafereel. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Denk aan mugwerende spray, zalf of wierook en kaarsen… Om niet lek gestoken te worden is geen voorbereiding teveel of overdreven! Ook al zijn de meningen erover verdeeld of die citronella kaarsen nou werken of niet; ze ruiken sowieso lekker!

caravan gadgets

11. Leatherman zakmes

Niet zomaar een mannen-hebbedingetje. Functioneel bij de creatieve oplossingen voor de onverwachtse problemen. Je zal hem wel niet vaak nodig hebben, maar je zal hem maar eens nodig hebben?

12. Kruk(tafeltje)

Simpel maar niet weg te denken. Of het nou is om even iets op te zetten of je voeten op te rusten.. Neem een kruktafeltje: handig en multifunctioneel. Niet vergeten dus!

13. Een fijne en makkelijke stoel

Wat is er belangrijker dan relaxen op je vakantie? Kies voor een comfortabele (lig)stoel die ook makkelijk mee te nemen is. In het filmpje zie je een luchtstoel; deze zijn zeer aan te raden. Maar het belangrijkste is dat JIJ hem lekker vindt zitten.

caravan gadgets

14. Flatjack leveller en waterpas

Om ervoor te zorgen dat de caravan altijd waterpas is zijn deze attributen onmisbaar. Lees hier stap-voor-stap hoe je jouw caravan waterpas maakt. Een waterpasse caravan is de basis voor een ontspannende caravan vakantie.

15. Je trouwe compagnon

Of dit nou je labrador is of je dwergkonijn; iedereen is weleens toe aan een welverdiende vakantie.

Voor meer tips of inspiratie voor jouw caravan- of campervakantie; check ons Youtubekanaal via de button hieronder!

Bekijk ons YouTubekanaal

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>